De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit! – een deel 3

Een nieuw deel van de verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit. In het derde deel van deze boekenserie staan er weer grootste avonturen te wachten voor klas 5b van basisschool de regenboog. 

De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit!

Het eerste deel gaat over het ontwijken van een belangrijke toets op rekentoets dinsdag. De kinderen komen erachter dat als ze luizen hebben ze die niet hoeven te maken. Dus bedenken ze een plan. Heel wat insecten worden er verzameld, maar of dat de juiste zijn om ervoor te zorgen dat de verschrikkelijkste klas niet naar school te hoeven lees je in deel 3 daagt je uit. 

Ik heb zoals altijd weer veel plezier gehad in het lezen van alle grappen en grollen die de kinderen uit 5b uithalen. Medelijden met de meester die dit allemaal moet verdragen en genoten van de grappige illustraties. Alleen die lange zinnen blijven voor mij een uitdaging.

Nu komt dat ook deels doordat het grote letters zijn waardoor je ook soms gewoon maar ruimte hebt voor 1 simpele, of kan ik beter zeggen, uitvoerig beschreven zin, zoals de schrijver die heeft bedacht en de vertaler braaf heeft vertaald.

Nou ik heb mijn best gedaan op mijn langste zin ooit, wat denk je heb ik de uitdaging gewonnen? 

Daagt je uit

Want met uitdaging kom ik gelijk bij het tweede verhaal uit De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit! Een nieuw meisje komt bij 5b in de klas en je ziet direct aan haar grijns dat ze daar goed op haar plek zit. Onverschrokken en niet bang voor uitdagingen maakte haar tot de heerser van het universum

En de klas is zo naïef dat ze alles doen wat ze zegt. Nieuwe schoolregels en een hoop vieze (reserve) schoenen voor de meester… volgen weer. Achterin het boek zijn de 125 schoolregels opgenomen en een quiz om te kijken of jij in de verschrikkelijkste klas zou kunnen zitten. Helaas ben ik ongeschikt verklaard hiervoor. 

Wederom een boek met twee grappige verhalen, met veel ruimte voor herhaling. Tevens een hele goede oefening voor woordbenoemen en zinsontleden in de bovenbouw! En de illustraties in dit boek zijn weer heerlijk voor kinderen met duidelijke emoties in de gezichten.

De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit!

Specificaties De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit!

Auteur: Joanna Nadin | Illustraties Rikin Parekh | Vertaling: Sandra C. Hessels | Veltman uitgevers | september 2022 | 152 pagina’s | 9789048320592 | Meer informatie in de lokale boekhandel of via deze link bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

lijst met regels
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.