Boekenweek Bloghop

De 85ste Boekenweek (7 t/m 15 maart) staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Zijn we niet allemaal rebellen en dwarsdenkers denk ik dan?! Elk prentenboek heeft wel iets in zich dat gek is, andersdenkend of goed verzonnen. Met een groep van 18 bloggers leek het ons een goed idee om een boekenweek bloghop te verzinnen! De bloghop start om 9 uur op 7 maart en je kan tot en met 15 maart meedoen.

Boekenweek bloghop

Boekenweek bloghop #boekenweekbloghop AVIE3 doe niet zo gek Fee Fleur Het kleine draakje in de val boeken vanaf 6 jaar

Een bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Misschien ben je via Channa & Nicole van alles over speelgoed naar mij gehopt. De naam zegt het al, hun boek gaat over speelgoed! In een handige tabel zie je per leeftijd reviews over speelgoed.

Misschien ben je de boekenweek bloghop wel bij mij gestart, of je doet lekker rebels en hopt achteruit. Dan ben je via Saskia van Varick van saskiaswereld naar mij toe gehopt. Goed om te weten over deze bloghop: als je weer eindigt bij de blog waar je bent begonnen, heb je de hele #boekenweekbloghop volbracht! Je gaat namelijk als een soort van stoomtrein langs alle stationnetjes en eindigt weer bij de eerste blog. Overal maak je dus kans op een prijs! Ik stuur je in ieder geval straks door naar Saskia.

Dank je wel Amanda en Esmée voor het organiseren!

MamaScrapelle

De blog MamaScrapelle groeit elk jaar een stukje meer. Dit jaar is er een grote verandering gekomen daar ik de blog niet meer alleen draai. Ik heb een vast team aan gastbloggers die ook regelmatig blogs plaatsen. Elke dag komen er 2 inspirerende blogs online voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Maar deze blog is ook zeker interessant voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Wist je dat 2 andere gastbloggers ook leerkracht zijn, en 1 andere gastblogger is pedagogisch medewerker. En allemaal zijn we dol op boeken! Dat komt goed uit met een boekenweek bloghop!

Gastbloggers

Hierdoor hebben we ook wat nieuwe categoriëen gekregen bij MamaScrapelle. Zo zijn er nu ook veel recensies over boeken en speelgoed voor kinderen van 7 tot 12 jaar door de komst van Elias en Rosalie. Komen er nog steeds leuke boeken online voor peuters door Delicia. Kun je veel tips lezen over alles wat met huishouden, gezondheid en eten te maken heeft in de categorie van Lweethetwel. Hou je van geschiedenis en theater dan moet je zeker de blogs van Tanja niet missen.

Houd je van reizen hou dan de blogs van Esther in de gaten. Selena neemt je mee in de wereld van een bewuste mama met dingen als Rapley, borstvoeding en natuurlijke middeltjes, daarnaast heeft ze ook haar eigen blog. Joyce is leerkracht, houdt van boeken en weet alles over hooggevoeligheid! Kelly woont praktisch in de Efteling, houdt ook van boeken, is leerkracht en heeft met haar man een eigen winkel.

Zelf schrijf ik vooral over (prenten)boeken, mijn carriereswitch als zij-instromer, van gastouder naar kleuterjuf! speelgoed, vakanties en uitstapjes.

Regelmatig komen er leuke winacties online. Dus zeker de moeite waard om MamaScrapelle te blijven volgen. Wil je niks missen van de blogs, zit je niet actief op social media, schrijf je dan hier rechts in voor de nieuwsbrief. Of volg mij op de volgende kanalen:

Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter | Bloglovin

Win een pakket AVI E3 boekjes met de boekenweek bloghop

Met elke dag een boek online was het wel even nadenken welke prijs ik weg zou gaan geven tijdens de boekenweek bloghop. Ik bedacht mij dat ik nog twee leuke AVI E3 boekjes in de kast had liggen. Met titels als doe niet zo gek Fee Fleur en Het kleine draakje in de val zijn dat goede boeken voor de boekenweek al zeg ik maar zo. Want feeën en draken die bestaan natuurlijk niet. Of toch wel?

Het kleine draakje in de val

het kleine draakje in de val AVI E3 Kluitman

Het kleine draakje in de val is geschreven door Sanne de Bakker met illustraties van Mariella van de Beek en uitgegeven door Kluitman. AVI E3 is voor kinderen vanaf 6 jaar, of jonger als ze een hoger leesniveau hebben. De boeken van het kleine draakje zijn heel spannend en avontuurlijk, en prachtig geïllustreerd.

Dit verhaal gaat over een enge slang die gemeen doet tegen Roos. Roos wil de kleine draak beschermen, maar ze wordt ontvoerd naar een eiland. Zal het haar lukken om de slang te verslaan en de kleine draak en zijn moeder te redden?

Doe niet zo gek, Fee Fleur!

Doe niet zo gek fee fleur. Kluitman AVI E3

Het tweede boek dat je kunt winnen tijdens de boekenweek bloghop is, Doe niet zo gek, Fee Fleur! Geschreven door Marianne Witte met illustraties van Jeska Verstegen en ook uitgegeven door Kluitman. Het boek bestaat uit 4 verhalen. Fee Fleur wil een zusje, Wat tover je nu?, Wat warm! en feest op school.

Stuk voor stuk vrolijke verhalen waarin Fee Fleur allerlei gekke avonturen mee maakt. Fee Bo heeft bijvoorbeeld een zusje, maar Fee Fleur heeft niks. Ze zegt een spreuk, zal dat goed gaan? En wat tovert Fee Fleur nu weer als de haas heel sip is omdat hij maar 1 tand heeft?

De winactie is afgelopen

Hop hop hop met de boekenweek bloghop

Op naar de volgende blog die mee doet met de boekenweek bloghop! Ik stuur je nu door naar Saskia van Saskiaswereld! Zij blogt momenteel voornamelijk over de dagelijkse dingen, leuke DIY’s, reviews over producten en uitstapjes.

Veel plezier met hoppen en succes!!

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.