Graag Gedaan – Francesca Pirrone, een vriendelijk boekje

Je hebt niet veel nodig om aardig te zijn. Vriendelijk glimlachen, dank je wel zeggen, een handje helpen, een beetje delen… Als jij lief bent voor anderen, zijn ze dat ook voor jou! Graag gedaan is een vertederend boek over geven en iets moois terugkrijgen. Voor iedereen, jong en oud.

graag gedaan

Graag Gedaan

Niet lang geleden schreef ik voor Mamascrapelle een blog omdat het “Doe Vriendelijk Dag” dag was. Hiervoor is een internationale dag in het leven geroepen. Een speciale datum om even stil te staan bij vriendelijke gebaren en gestes die je kan maken. Vriendelijk doen kan zo ontzettend lonend zijn. Niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf. Een klein vriendelijk en lief gebaar kan een groots effect hebben.

In een wereld waarin we steeds vaker in ons eigen denk- en leefpatroon vastzitten is het goed om wakker te worden en om ons heen te kijken. Geef eens een grote glimlach, met een scheutje geduld, een beetje warmte en een dosis zorgzaamheid. Bescherm wat je liefhebt en geef eens een helpend handje. Een snufje vrijgevigheid en een grote dosis liefde voor de natuur. Graag gedaan.

Krijg je een dank je wel van iemand? Dan zeg je gewoon ‘Graag gedaan’! Er is echt niet veel nodig om aardig te zijn zoals je leest. Kleine gebaren en simpele uitspraken zijn zo gedaan en het varkentje uit dit boek laat het je graag zien.

Het boek

Dit kleine en fijne boekje laat je door middel van het lieve varkentje, de hoofdrolspeler, aandoenlijke plaatjes zien. Op die plaatjes zie je kleine en simpele dingen die mogelijk zijn om een aardig gebaar te maken. Zonder opdringerig of belerend te zijn. Gewoon op een lieve en vriendelijke manier.

Mijn dochter kijkt graag naar de illustraties en samen gaan we in gesprek erover. Door de simpelheid blijft het goed hangen bij haar. Laatst liepen we op straat en ze wees naar al het afval wat daar lag: Kijk mama het varkentje zou dit opruimen he? Kunnen wij dat ook doen? We hebben toen wat opgepakt en hebben dit in de prullenbak gegooid. Graag gedaan!

Graag gedaan wordt er soms bij gepakt en we gaan in gesprek over de illustraties. Het is een positief boekje dus het leest en praat fijn. Als voorleesboek voor een groep kinderen is het ook erg leuk. Als cadeau tip wil ik dit boekje ook geven, een positief cadeautje is altijd leuk om te geven en ontvangen. Met de lieve tekeningen en aandoenlijk hoofdfiguurtje is dit een boekje om te koesteren.

Specificaties Graag Gedaan

Auteur: Francesca Pirrone | Illustraties: Francesca Pirrone | Uitgever: Clavis | 9789044837414 | november 2019 | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

graag gedaan
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.