Muziekboeken van Tsjaikovski met mooie verhalen, een klassieke vertelling

Ik ben dol op muziekboeken. Als gastouder had ik al de nodige leerzame geluidenboeken en ook een paar boeken met klassieke muziek. Ik had al eens een training gehad dat muziek ontwikkelt bij jonge kinderen. Laten we eerlijk zijn, het is als volwassene af en toe wel lekker om in plaats van kinderliedjes naar klassieke muziek te luisteren. En dat kan met de muziekboeken van Tsjaikovski inclusief mooie verhalen!

muziekboeken van Tsjaikovski

Muziekboeken van Tsjaikovski

Wij ontvingen deze twee muziekboeken van Tsjaikovski en die werden direct ingepikt door dochterlief. Het feit dat ze nu zelf goed kan lezen, geen dunne pagina’s scheurt en weet dat ik er nog foto’s van moet maken werken gelukkig tegenwoordig. Voorheen moest ik altijd aangeven dat ze moest wachten omdat ik er nog foto’s van wilde maken.

muziekboeken van Tsjaikovski

Al kon ik haar wel direct in actie op de foto zetten natuurlijk!

Verschillende klassiek ballet muziekboeken

In deze serie muziekboeken van Tsjaikovski van uitgeverij Christofoor zitten de Notenkraker, het Zwanenmeer, Doornroosje en Een jaar in één dag. Wij ontvingen de Notenkraker en het Zwanenmeer.

In elk van deze boeken zitten 10 knoppen verwerkt met muziekstukken van de uitvoeringen in 8 tellen.

muziekboeken van Tsjaikovski

Het is bijna jammer dat de stukken maar 8 tellen duren, en ik moet eerlijk zeggen dat wij daarna de liedjes nog even opzoeken die dochterlief mooi vond om helemaal te luisteren.

Onze voorkeuren van de Notenkraker: Dans van de suikerboonfee, bloemenwals en de russische dans.

Onze voorkeuren van het Zwanenmeer: Dans van de zwanen, vlucht van de zwanen en uit elkaar gedreven.

De verhalen

Voor wie de verhalen van deze muziekboeken van Tsjaikovski niet weet hier een korte samenvatting.

Het Zwanenmeer gaat over een prins, een zwanenprinses en een boosaardige tovenaar. De prins viert zijn 21ste verjaardag en hoort van zijn moeder de koningin dat hij een vrouw moet gaan zoeken.
Hij vlucht het bos in en ontdekt een groep zwanen die dansen. Plots verandert een van de zwanen in een prachtige vrouw. Ze heet Odette. Alleen in de nacht verandert ze in een vrouw. De boosaardige tovernaar Rothbart heeft haar betoverd. Die ziet alles gebeuren en verandert zijn dochter in een kopie van Odette. Zal Siegfried de prins het op tijd weten?

De Notenkraker speelt zich af op kerstavond. Clara’s ouders geven een feest en Clara krijgt van oom Drosselmeyer een bijzonder cadeau. Een notenkraker. In de nacht gaat ze naar beneden op zoek naar haar notenkraker en ontdekt dat alles om haar heen groter wordt. De muizen vechten tegen de speelgoedsoldaten en Carla helpt. De notenkraker verandert in een prins en neemt haar mee naar zijn koninkrijk. Het is prachtig in snoepjesland en Clara danst vrolijk mee. De laatste voorstelling is van de suikerboonfee en dan wordt Clara weer wakker onder de kerstboom.

Enthousiast geworden? Hieronder vind je de directe links om deze muziekboeken van Tsjaikovski te kopen. Het perfecte cadeau voor de feestdagen!

Specificaties muziekboeken van Tsjaikovski

Auteur: Katy Flint , Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Maeike de Wolff-Russchen| Illustraties: Jessica Courtney – Tickle | muziek Tsjaikovski | Uitgever: Christofoor | 24 pagina’s |

Doornroosje: 9789060388600 | Meer informatie vind je hier

Notenkraker: 9789060388242 | Meer informatie vind je hier

Zwanenmeer: 9789060388822 | Meer informatie vind je hier

Een jaar in één dag: 9789060386507 | Meer informatie vind je hier

Winactie

muziekboeken van Tsjaikovski

And the winners are…
– Het Zwanenmeer – Mieke Wijnants
– De Notenkraker – Chloe Pelk

– Doornroosje – Angelique Huijnen
Sturen jullie een email naar Ellen@stoerleesvoer.nl dan zorgen wij dat dit boek jouw kant op komt!

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

24 reacties

 1. Mijn kind verdient dit gave boekje omdat ze gek is op dansen en prinsessen! Door dit boek wil ik haar graag kennis laten maken met klassieke muziek en het betoverende verhaal van het Zwanenmeer!

 2. Wij zijn zot van muziek en boeken. Als die
  twee dan een combinatie vormen, gaan we helemaal uit ons dak!

 3. Ik doe graag mee voor mijn nichtje Amaly die het leuk vindt om bij dvd’s, radio en tv met liedjes mee te zingen. Wij gaan voor Doornroosje.

 4. Ik doe heel graag mee voor het boek De Notenkraker. Het lijkt me heel leuk om dit boek voor te lezen aan mijn neefje.?

 5. Mag ik meedoen? De Notenkraker is mijn favoriete balletstuk. Ben gek op die muziek en het staat zelfs in mijn spotify. De pas de deux van Tsjaikovski is prachtig. Dit muziekboek zou geweldig zijn voor mij.. en mijn dochters!

 6. Zo mooi.! Ben echt heel erg nieuwsgierig geworden naar de boeken.! Welke van de 3 maakt mij eigenlijk niet uit.! ( ben zo slecht in kiezen)
  Als ik echt moet kiezen dan denk ik Doornroosje of zwanenmeer, die ken ik zelf het beste. Ik doe mee voor me Dochtertje Anne, ze kan zo genieten van boeken en is gek op muziek, een combi van beide heeft ze nog niet, Ze zal er zeker van genieten en de mama ook.!

 7. Wauw! Wat een gave prijs! Mijn dochter is gek op lezen (en dan vooral sprookjes) én op muziek, dus deze prijs is de beste! Ik kies voor het het boekje Het zwanenmeer, omdat het bekende muziekstuk hiervan altijd zoveel bij mij te weeg brengt. Prachtig!

 8. Wat een leuke manier om kennis te maken met klassieke muziek. Echt iets voor onze kleindochter Sara . Van kleins af aan kijkt ze vol aandacht naar balletfilmpjes En probeert ze ze op haar manier na te doen ? Het Zwanenmeer zou dus echt iets voor haar zijn.?

 9. Ik zou heel graag ‘Het zwanenmeer’ willen winnen voor een vriendin die zelf heel graag leest en muzikaal is. Ze leest haar kleindochter Nina dan ook graag voor en probeert spelenderwijs Haar kennis te laten maken met muziek.
  Ik kocht twee boekjes voor haar Om voor te lezen, maar er zaten ook cd’s bij om samen te zingen … wat een succes.
  Dus ik hoop van harte ze deze keer blij te mogen maken met ‘ Het Zwanenmeer’ .

 10. Prachtig en wil mijn kleinzoon ook opvoeden met mooie klassieke muziek! Voorlezen doe ik nu al en hij vindt dit prachtig! Kinderliedjes zijn leuk, maar dit lijkt mij ook geweldig dit verhaal de Notenkraker voor te lezen met het afspelen van de muziek. En juist die muziek brengt dit sprookje tot leven! ????

 11. Ik zou heeeel graag mee willen doen voor mijn neefje Marino. Hij houdt heel erg van muziek en van leuke verhalen! Mijn voorkeur gaat uit naar De Notenkraker!

 12. Ow wat een fantastische boeken dit. Ik ga elk jaar rond kerst naar een balletvoorstelling. Mijn twee dochters 4 en 3 jaar oud, kunnen nu al niet wachten om een keer mee te mogen.
  Hoe leuk om ze nu alvast kennis te laten maken met de muziek en het verhaal.

  Ik kies daarom voor de notenkraker of het zwanenmeer.

 13. Wat leuk deze muziekboeken.
  Het verhaal van De Notenkraker spreekt mij heel erg aan.
  Heerlijk voor rond de Kerstperiode

 14. Mijn dochter is dol op boeken en verhalen en muziek. Een muziekboek is wel heel speciaal natuurlijk, net als mijn dochter ? Ik ben benieuwd, loot graag voor haar mee.

 15. dit zijn prachtige verhalen en als mijn dochters net wat ouder zijn wil ik ze graag meenemen naar de balletuitvoeringen van het Zwanenmeer en de Notenkraker. Deze boeken zodat het verhaal compleet maken

 16. Haha, zo herkenbaar, mijn dochters pikken ook vaak mijn kinderboeken in, die ik voor mezelf leen bij de bieb.
  Wat ze ook vaak pakken is het muziekboek “een jaar in één dag”. Het is prachtig. Ze zullen dan ook dolblij zijn met nog zo’n mooi boek. Het zwanenmeer spreekt me het meest aan.

 17. Wat een magisch mooie actie. Mijn 4jarige dochter houdt ontzettend van muziek. Ik vind alledrie boeken schitterend als ik de review lees. Mijn voorkeur gaat uit naar het Zwanenmeer.

 18. Hopenlijk kan ik nog mee kans maken voor 1 van deze prachtige boeken voor onze kleine boekenwurm die 2 oktober 3 wordt . Ze is echt al een boekenwurmpje en dol op boeken met tekst, we zijn vroeg begonnen. Ze is onlangs begonnen met een cursus kleine muziek makers en net als lezen dol enthousiast. Dit boekje is een perfecte combinatie. Veel boeken op deze website hebben we al in huis. Hopen dat we 1 van deze mooie winnen.

 19. Ik weet zeker dat mijn zoons deze boeken allemaal erg leuk vinden, maar als ik moet kiezen ga ik voor de notenkraker

 20. Mijn dochter is gek op dit soort boeken en heeft de notenkraker al. Ze wil dolgraag Doornroosje. Dus we doen graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.