Poeperdje is een held – Marianne Busser en Ron Schröder

Marianne Busser en Ron Schröder zijn hét duo als het gaat om boeken voor jonge kinderen. Wij hebben hier thuis al een flinke verzameling boeken van dit tweetal in de kast staan. ‘Poeperdje is een held’ is een nieuw boek van dit tweetal, waarbij Poeperdje een splinternieuw karakter voor de kleintjes is. En hij verovert meteen de harten van jonge kinderen!

Poeperdje is een held Marianne Busser en Ron Schroder. Jelle Gijsberts uitgeverij Moon

Poeperdje op avontuur

Poeperdje is een klein eigenwijs varkentje, dat met zijn vader op avontuur gaat.
‘Poeperdje gaat met zijn vader naar het strand, wat heerlijk is dat! Lekker zwemmen, spelen en een zandkasteel bouwen. Maar dan ziet Poeperdje opeens een meisje huilend bij het water staan. Wat is er aan de hand? Kan Poeperdje het meisje misschien helpen?’

Poeperdje maakt eenvoudige avonturen mee, die herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Het leeftijdsadvies voor dit boek is vanaf 3 jaar, maar ik denk dat het zelfs al voorgelezen kan worden aan kinderen vanaf 2 jaar.  

Poeperdje is een held een verhaal op rijm

Het verhaal ‘Poeperdje is een held’ is helemaal op rijm geschreven. Het rijm heeft een prettig ritme, met korte zinnen. Dat leest erg fijn voor!
Het boek is voorzien van mooie, kleurige tekeningen, gemaakt door Jelle Gijsberts. De tekeningen zijn een goede ondersteuning bij het verhaal. Ook is er op elke pagina een krab te vinden. Lukt het jouw zoon of dochter om op elke bladzijde de krab te vinden? Dit is een leuke zoekopdracht als je het boek meerdere malen leest.

Herkenbare situaties voor jonge kinderen

In dit boek maakt Poeperdje een herkenbare situatie mee. Want wellicht zijn jouw kinderen ook weleens naar het strand geweest? Of zijn ze weleens papa of mama kwijtgeraakt?

Poeperdje is een held gaat extra leven als je het in de zomerperiode aanbiedt, dan gaan de meeste kinderen wel een keertje naar het strand om zandkastelen te maken en lekker in de zee te zwemmen.
Wij vonden het boek van Poeperdje is een held hier thuis in ieder geval heel erg leuk, en we zijn heel benieuwd welke avonturen van Poeperdje er nog meer zullen volgen!

Specificaties Poeperdje is een held

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustrator: Jelle Gijsberts | Uitgever: Moon | 9789048848300 | november 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Poeperdje is een held Marianne Busser en Ron Schroder. Jelle Gijsberts uitgeverij Moon
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.