Poeperdje is een held – Marianne Busser en Ron Schröder

Marianne Busser en Ron Schröder zijn hét duo als het gaat om boeken voor jonge kinderen. Wij hebben hier thuis al een flinke verzameling boeken van dit tweetal in de kast staan. ‘Poeperdje is een held’ is een nieuw boek van dit tweetal, waarbij Poeperdje een splinternieuw karakter voor de kleintjes is. En hij verovert meteen de harten van jonge kinderen!

Poeperdje op avontuur

Poeperdje is een held Marianne Busser en Ron Schroder. Jelle Gijsberts uitgeverij Moon

Poeperdje is een klein eigenwijs varkentje, dat met zijn vader op avontuur gaat.
‘Poeperdje gaat met zijn vader naar het strand, wat heerlijk is dat! Lekker zwemmen, spelen en een zandkasteel bouwen. Maar dan ziet Poeperdje opeens een meisje huilend bij het water staan. Wat is er aan de hand? Kan Poeperdje het meisje misschien helpen?’

Poeperdje maakt eenvoudige avonturen mee, die herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Het leeftijdsadvies voor dit boek is vanaf 3 jaar, maar ik denk dat het zelfs al voorgelezen kan worden aan kinderen vanaf 2 jaar.  

Poeperdje is een held een verhaal op rijm

Het verhaal ‘Poeperdje is een held’ is helemaal op rijm geschreven. Het rijm heeft een prettig ritme, met korte zinnen. Dat leest erg fijn voor!
Het boek is voorzien van mooie, kleurige tekeningen, gemaakt door Jelle Gijsberts. De tekeningen zijn een goede ondersteuning bij het verhaal. Ook is er op elke pagina een krab te vinden. Lukt het jouw zoon of dochter om op elke bladzijde de krab te vinden? Dit is een leuke zoekopdracht als je het boek meerdere malen leest.

Herkenbare situaties voor jonge kinderen

In dit boek maakt Poeperdje een herkenbare situatie mee. Want wellicht zijn jouw kinderen ook weleens naar het strand geweest? Of zijn ze weleens papa of mama kwijtgeraakt?

Poeperdje is een held gaat extra leven als je het in de zomerperiode aanbiedt, dan gaan de meeste kinderen wel een keertje naar het strand om zandkastelen te maken en lekker in de zee te zwemmen.
Wij vonden het boek van Poeperdje is een held hier thuis in ieder geval heel erg leuk, en we zijn heel benieuwd welke avonturen van Poeperdje er nog meer zullen volgen!

Specificaties Poeperdje is een held

Poeperdje is een held Marianne Busser en Ron Schroder. Jelle Gijsberts uitgeverij Moon

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustrator: Jelle Gijsberts | Uitgever: Moon | 9789048848300 | november 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.