Sprookjesboeken deel 3: De gelaarsde kat, een nieuw jasje

De laatste maanden zijn er heel veel sprookjesboeken in een nieuw jasje gezet. De bekende sprookjes van onder andere Hans Christian Andersen zijn herschreven en met nieuwe illustraties zijn er prachtige sprookjesboeken ontstaan. Zoals De gelaarsde kat in een nieuw jasje.

De gelaarsde kat

de gelaarsde kat

Tsjechische kunstenaar Vojtěch Kubašta herschreef de Gelaarsde Kat in een geweldig Pop-up boek.

Het verhaal van De gelaarsde kat:

Er was eens een molenaar. Hij had 3 zoons een ezel en een kat. Toen hij stierf kreeg de oudste zoon de molen, de tweede zoon de ezel en de derde zoon de kat. Hij wist niet zo goed wat hij met de kat moest doen, maar de kat vertelde hem dat hij hem zou belonen als hij hem mooie laarzen en goede kleren zou geven.

de gelaarsde kat

De gelaarsde kat ving patrijzen en hazen voor de koning namens de markies van Carabas, de molenaarszoon dus. Ook zorgde de gelaarsde kat dat de koning de molenaarszoon goede kleding gaf omdat die gestolen waren ( verstopt door de gelaarsde kat) tijdens het zwemmen. En hij zorgde er ook voor dat boeren vertelden dat het stuk land waar ze op werkte van de markies van Carabas was. Eigenlijk was het land van een gemene tovenaar. Maar ook daar wist de gelaarsde kat wel raad mee. Hij zorgde ervoor dat de tovenaar zich in een muis omtoverde en at hem zo op.

De zoon trouwde met de dochter van de koning en samen leefden ze nog lang en gelukkig.

Wat vinden wij er van?

koning en meneer in het water

Door de pop up’s en de schuifjes die in het boek zitten. Is de gelaarsde kat een geweldig leuk boek om voor te lezen aan peuters en kleuters. Je kunt interactief zijn en er is van alles te zien.

Het moraal dat je door slim te zijn een hele hoop kunt bereiken in het leven is mooi om de kinderen mee te brengen.

de gelaarsde kat

De pagina waar de gemene tovenaar zich omtovert naar een leeuw. En naar een muis en dus uiteindelijk opgegeten wordt. Is de favoriet van de kindjes. Zo’n pagina wordt dan echt magisch!

Ook de pagina met de koets waar de prinses te zien is vinden de kinderen geweldig mooi.

Leuk om voor te lezen rond de periode van Prinsjesdag met de gouden koets!

Specificaties De gelaarsde kat

Auteur:   Vojtěch Kubašta | Uitgeverij:  De vier windstreken |         9789051165951 | 14 pagina’s | juni 2017 | Meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.