Boeken om van te leren: Draakje Vurig, een hooggevoelig verhaal

Je hoort het steeds vaker om je heen. Kinderen die hooggevoelig zijn, extravert, brutaal, snel afgeleid, veel temperament, kinderen met faalangst, kinderen met concentratieproblemen. In een wereld anno 2017 is dat soms ook zo gek ook niet. Met Draakje Vurig leer je over extravert Hooggevoeligheid. Een leuk prentenboek voor alle enthousiaste, wilskrachtige, gevoelige heethoofdjes!

Draakje Vurig

Draakje Vurig

In het begin van het verhaal is Draakje Vurig groen. Rustig op het strand aan het spelen, maar van de prikkels van de zon, het zand, de zee krijgt hij prikkels en op eens een goed idee.

Langzaam kleurt Draakje Vurig van onderen oranje. Hij haalt zijn vrienden erbij. Hij wil varen naar het eiland in de zee. Er worden met takken en touw gesleept. Het is best een flinke klus. Als opa langskomt wil hij niet luisteren maar doorwerken, en ook voor drinken heeft hij eigenlijk geen tijd. Zijn vlot moet immers af.

Net als hij af wil zetten komt de strandwacht er aan die vertelt Draakje Vurig dat het geen goed idee is. Draakje voelt dat hij boos wordt en kleurt nu helemaal oranje. Hoezo mag hij nu niet gaan? Als ook mama zegt dat het geen goed idee is kleurt Draakje helemaal rood.

Draakje Vurig

Hij voelt wat borrelen en er komen vlammen uit zijn mond. Draakje ziet wat er gebeurt, maar kan niet stoppen, heel gek!

Dan moet Draakje heel hard huilen, hij heeft verdriet en wil wel sorry zeggen maar dat gaat even niet. Als hij weer rustig is heeft mama een goede oplossing en gaan ze samen naar het eiland.

Wat vind ik ervan?

Het verhaal Draakje Vurig is prachtig geschreven in rijmvorm met rustige illustraties in kalme tinten.  Voor kinderen vanaf 4 jaar ongeveer goed te begrijpen. Ik moet ook zeggen dat ik zeker wel wat kinderen in mijn omgeving hierin herken. Die altijd wilde plannen hebben, maar als dan opeens iets niet mag flink uit kunnen vallen of zich juist heel erg stilletjes terug trekken.

Op die leeftijd is het soms ook best nog wel moeilijk om uit te leggen wat je van binnen voelt.

Achterin het boek staat nog een groot verhaal voor ouders om uitleg te geven over de extraverte kant van hooggevoeligheid. Want daar is nog niet veel over te vinden.

Verder staan er nog een paar handige  links in die ik met jullie wil delen:

www.gevoeligheidgrootbrengen.nl Hier kun je een gratis videocursus doen. Deze duurt 3 keer 30 minuten. Ik heb mij in elk geval opgegeven!

Draakje Vurig

Specificaties Draakje Vurig

Auteur:  Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen | Illustrator Martine Goudappel | Uitgeverij:  Scrivo Media | 9789491687327 | 32 pagina’s | juni 2017 | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.