Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren, een speels boek

Een magnetisch prentenboek met dino’s, daar gaat menig kind enthousiast over worden natuurlijk! Deze oeroude monsters verliezen nooit hun kracht. Vele kinderen en volwassenen blijven gefascineerd door deze oude reuzen die ooit onze aarde bevolkt hebben. Het Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren is een leuke andere manier om met dinosaurussen bezig te zijn. Voor jonge kinderen. Maar ook voor beginnende lezers hebben we een leuk spel bedacht met dit boek!

hoofd Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Terwijl de dinosaurussen regeerden op het land, leefden er andere vreemde dieren in de lucht en in de zee. Ontdek al die wonderlijke dieren in hun eigen universum. Geef jij 45 planten en dieren een plekje in hun eigen leefomgeving? Ontdek spelenderwijs hoe de wereld eruitzag in de periode van de dinosaurussen. Lees, speel en ontdek in dit toffe magnetische boek.

Doen en lezen

Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren is een echt doe- en leesboek. Alhoewel.. de teksten zijn minimaal en bevatten die altijd lastige dinonamen. Qua tekst is het dus niet echt voor de jonge lezers. Het is feitelijk, bevat moeilijke woorden en is niet verhalend. Dat mag uiteraard geen reden zijn om het niet aan te bieden. Moeilijke woorden leren we alleen door deze wel te bespreken natuurlijk. En doordat dit boek ook een hoog doe-gehalte heeft, gaat het wat mij betreft prima samen.

En het is nou eenmaal zo dat de officiële dino benamingen niet de makkelijkste zijn. Ook ik struikel soms als volwassene over bepaalde namen. Ik noem maar de dsungaripterus.. tongbreker voor mij hoor. Tot overigens grote hilariteit van mijn dochters. En dat mag zeker ook. Er is geen schaamte in iets niet goed kunnen uitspreken en toch blijven oefenen. Ik denk zelfs dat het kinderen zelfvertrouwen geeft om niet bang te zijn om fouten te maken.

Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Oud en jong

Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren wordt aanbevolen voor 3 jaar en ouder. Het boek bevat namelijk 45 magneetjes. Deze stukjes zouden kleinere kinderen in hun mond kunnen stoppen. Let wel op met de magneetjes uit hun vorm halen. Ik heb per ongeluk een dino geamputeerd van zijn staart. Mijn oudste dochter daarentegen was wel netjes en secuur. Maar even opletten dus bij kindjes (en volwassenen) die wat ongeduldiger zijn.

Mijn jongste dochter van 3 speelt echt met de dinosaurussen. Ze kijkt naar de hoofden en zegt dat ze boos en gevaarlijk zijn. Aan de achtergrondkleur ziet ze waar de dino’s horen: in de lucht, op het land of in het water. Zo plaatst ze de juiste dinosaurussen in de juiste scène. Ook wil ze graag de echte namen horen. Mijn oudste dochter zoekt naar de lange en moeilijke dinonamen in de tekst en zoekt deze vervolgens weer achterin op. Zo weet zij welk monster waar “hoort”. Uiteraard kan je ook met dit boek vrij spelen. Maar voor oudere kinderen is dit een leuk spelletje. En uiteraard het oplezen en proberen uitspreken van de lastige namen is ook erg leuk om te doen.

Vermakelijk magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Verwacht geen verhalend boek en ook geen simpele leesteksten. Verwacht wel een leuke manier om met dinosaurussen bezig te zijn. Vanaf 3 jaar en voor lezende kindjes leuk om met letters te oefenen. Tegelijk heb je heel beknopt de belangrijkste informatie en is het tof om dit ook te leren. Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren is zowel speels als informatief in te zetten. Hier wordt het in ieder geval regelmatig uit de kast gepakt en wordt er op diverse manieren mee gespeeld en in gelezen. Zo zoeken de meiden ook graag achterin de juiste magneet op en leggen die op de bijpassende dino in het dinosaurusoverzicht.

Voorin zit een handige enveloppe waar je alle losse magneetjes goed in kan opbergen!

Lees ook over dinosaurussen:

Specificaties Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Auteur: Sandra Laboucarie | Illustraties: Benoit Perroud | Vormgeving: Sin Aerts | Uitgever: Infodok / Standaard uitgeverij | Juni 2022 | 12 pagina’s | 9789002276132 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.