Casper! Een eigenwijs boek van Zanni Louise en Philip Bunting

Wat vind jij van eigenwijze kinderen? Strontvervelend of zie je het als een noodzakelijke ontwikkeling tot het uitgroeien van een eigen persoonlijkheid? Nogal twee uitersten om uit te kiezen natuurlijk. Ik denk dat het geheel aan het moment ligt hoe eigenwijs gedrag valt. Maar als we ons meer beseffen dat het gedrag bij een ontwikkeling hoort, valt het misschien minder zwaar. Prentenboek Casper! speelt leuk op deze ontwikkeling in met een vleugje fantasie.

casper!

Casper!

Mama wil gaan en roept Casper. Maar hij heeft helemaal geen zin om met mama mee te gaan. Mama telt tot 3, dan weet je dat ze serieus is. Maar ook als mama tot drie telt heeft Casper geen zin om mee te gaan. Mama is het zat en gaat weg. Maar dan heeft ze spijt en komt terug. Maar Casper is er niet meer..

Eigenwijs

Ik gaf het al aan in het begin in deze review van Casper; eigenwijze kinderen. Het gebeurd altijd op momenten dat je er eigenlijk niet op zit te wachten. Alhoewel, zijn er goede momenten? Tijdens een eigenwijze schermutseling is de spanning altijd te snijden. Hoe serieus en streng is een ouder, en hoe eigenwijs is het kind. Wie wint? Meestal als er tot 3 geteld wordt, dan is dat een teken dat de geduldige koek op is. En wat gebeurd er dan na 3? Voor kinderen vaak een spannend moment, maar voor de ouder net zo. Opvoeden blijft een uitdaging waarvan je leert met vallen en opstaan.

Gelukkig zijn er prentenboeken zoals Casper! Op een herkenbare en speelse manier wordt er met dit onderwerp omgegaan. In woord lekker kort en duidelijk. In beeld herkenbaar en liefdevol. Ik moet erg lachen om de herkenbare beginsituatie. De pinguïns zijn zo leuk geïllustreerd. Bij Casper gebeurd er weinig meer dan oogrollen, maar meer is er ook niet nodig.

Twist

Het moment dat de mama in haar boosheid resoluut doorstapt zonder Casper, en vervolgens toch even wil checken of hij haar niet volgt. Is herkenbaar. Als er vervolgens dan geen antwoord komt en Casper blijkt weg te zijn, dan kan ik me de paniek en het verdriet van de mama helemaal voelen. Wat er vervolgens gebeurd in het hoofd van de mama, en wat er gebeurd met Casper. Dat laat ik als verrassing.

Hier komt een vleugje fantasie en ik vind het een heerlijke twist. Of het echt gebeurd of dat het fantasie is, daar zijn mijn dochter en ik het niet over eens. Volgens mijn dochter kan dat helemaal niet wat er gebeurd. Maar de discodip die zichtbaar is als Casper terug bij mama komt, is voor mij een teken dat hij een bijzonder tripje heeft gemaakt. Zo bijzonder dat de mama van Casper echt even moet komen. Hij telt tot 3, kom nou mama!

casper!

Lief prentenboek

We vinden dit een heerlijk lief prentenboek. Herkenbaar, humorvol, fantasievol en lief. Vanuit de mama en vanuit Casper. Het is duidelijk en een mooi stuk fantasie. Daardoor is het een leuke manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Of om er gewoon om te lachen. Al gaf mijn dochter wel aan dat ze de volgende keer ook niet gaat luisteren omdat ze net zoals Casper op avontuur wilt..

Specificaties Casper!

Auteur: Zanni Louise | Illustrator: Philip Bunting | Uitgever: Condor | 9789493189164 | Januari 2021 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.