Geheim agent opa, een concurrentie voor geheim agent oma

Geheim agent oma krijgt concurrentie: Geheim agent opa. Alweer het derde deel in de geheim agent serie geschreven door Manon Sikkel. Het boek is geschreven in mei 2020 toen iedereen in quarantaine zat en de schrijfster haar vrienden miste. Het idee voor dit verhaal bedacht Manon Sikkel toen zij op bezoek ging bij basisschool de Zonnewijzer in Siddeburen. Samen met leerlingen verzon zij een verhaal wat afspeelde in dit Groningse dorpje. Voor mensen die dit dorp kennen; Er worden veel bekende plekken beschreven. Dit is weer een geweldig leuk avontuur.

De ontmoeting

Als Max en oma op een dag gezellig samen uit eten gaan, maakt de pratende auto van oma, Polly kennis met Faisel, Geheim agent opa. Polly is niet zo heel aardig tegen opa. Om het goed te maken schuift Geheim agent opa aan tafel bij Max en geheim agent oma. Max en oma komen erachter dat opa heel goed is in vlekken maken. Maar opa heeft net een nieuw vlekkenmiddel en test dit gelijk uit. Oma vindt opa maar een beetje viezig en is in eerste instantie niet zo gecharmeerd van opa Faisel.

Geheim agent oma

Geheim agent oma krijgt een melding van konijnen die zijn ontsnapt. Natuurlijk niet iets om geheim agent oma op af te sturen. Er blijken gestolen konijnen uit een ondergronds laboratorium te komen en vallen mensen aan. De missie verloopt iets anders dan oma en Max hadden verwacht als Geheim agent opa ook op deze missie is afgestuurd.

Geheim agent opa

Geheim agent opa is een hele lieve opa maar helaas niet zo´n heel goede geheim agent. Opa is een echte opa met foto´s in zijn busje van zijn kleinkinderen. Hij kan mooie verhalen vertellen en is overal goed in. Nou ja, hij vergeet wel de namen van zijn kleinkinderen. Als oplossing hiervoor noemt hij ze dan maar allemaal dinges.

Geheim agent opa

Konijnen missie

Tijdens de konijnen missie komen Max en oma erachter dat zij er niet alleen zijn heen gestuurd. Faisel (opa) blijkt ook geheim agent te zijn en moet versterking bieden. Max en oma zijn er eerst niet zo blij mee. Maar oma en Max komen erachter dat opa zich op een speciale manier kan verdedigen. Vol gekke gebeurtenissen en actie wordt deze missie volbracht.

Grappig avontuur

Houdt je ook zo van grappige avonturen en wil je een makkelijk leesbaar en vlot geschreven boek? Dan is Geheim agent opa echt iets voor jou. Groot lettertype en makkelijke teksten zorgen voor fijn leesplezier. De leuke illustraties van Karien Holland maken het verhaal compleet. Grappig is ook de cursus Gronings voor beginners , wat aan het einde van het verhaal te vinden is. Leuk te lezen is ook het dankwoord waarin Manon Sikkels verteld over de samenwerking met kinderen van de basisschool.

Geheim agent opa

Goed te weten

Wat goed is om te weten is dat Geheim agent opa een op zichzelf staand verhaal is. Het is dus niet nodig om de vorige twee delen gelezen te hebben. Ik weet zeker als je die nog niet gelezen hebt, je nu vast de Geheim agent oma delen gaat kopen.

Geheim agent opa

Specificaties Geheim agent opa

Auteur: Manon Sikkel | Katrien Holland | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | 9789024589876 | augustus 2020 | 136 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.