Het slijmboek – Annet Jacobs, een slijmverbod

Als een boek ‘het slijmboek’ heet, dan weet je eigenlijk al dat het een succes zal zijn voor je 9 jarige dochter… En als het dan ook nog eens een avontuur over een slijmverbod blijkt te zijn, dan weet je eigenlijk al op voorhand dat het goed in de smaak zal vallen!

het slijmboek

Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur

Mijn dochter keek eerst altijd naar het uiterlijk van het boek, maar sinds een tijdje heeft ze zich aangeleerd om eerst even goed de achterkant te lezen. Op de achterzijde van het boek staat de volgende tekst:

‘Extra belangrijk bericht: de minister van belangrijke zaken heeft zojuist besloten om het maken en verkopen van slijm te verbieden. Ook het spelen met slijm is vanaf vandaag verboden. Slijm is tijdverspilling. Slijm is slecht.
Een leuk leven zonder slijm is onmogelijk, vinden Noortje en Karim. Ze moeten het slijmverbod tegenhouden!’

Na het lezen van deze korte omschrijving, is ze meteen aan het lezen geslagen!  

het slijmboek

Opvallende vormgeving

Het eerste wat aan het Slijmboek opvalt, is de opvallende vormgeving. Het boek is uitgevoerd in zwart/wit, met neongroene accenten. Deze zijn op elke bladzijde terug te vinden, in de vorm van druipend slijm langs de paginaranden of slijmklodders over de bladzijdes. Ook zijn er regelmatig woorden dik gedrukt, dit geeft het geheel een speels uiterlijk.
Niet alleen de vormgeving is leuk, ook het verhaal is leuk. 2 kinderen hebben een meester die gek is op slijm, en daar met de klas een experiment mee houdt. Maar dan komt het slijmverbod, en moeten ze stiekem verder met hun project.
Als de meester uiteindelijk betrapt wordt, Noortje een taakstraf krijgt en op het ministerie van Belangrijke Zaken terecht komt, wordt het helemaal spannend!

Voor alle kinderen die van slijm houden

Mijn dochter heeft echt genoten van dit boek. Een luchtig, vrolijk avontuur, wat ook net een tikkeltje spannend is. Het slijmboek heeft een leeftijdsindicatie van 8 tot 12 jaar. Dit is goed kloppend. Het boek leest daarnaast ook erg makkelijk: de hoofdstukken zijn niet te lang, er zitten niet teveel moeilijke woorden in en het heeft een wat groter lettertype.
Voor alle kinderen die van slijm houden is dit een heerlijk leesboek!  

Specificaties Het slijmboek

het slijmboek

Auteur: Annet Jacobs│Uitgever: Witte Leeuw │9789492901477 │september 2020│136 pagina’s│meer informatie vind je hier

Win met StoerLeesVoer

Heb jij ook een zoon of dochter die je heel gelukkig zou maken met Het slijmboek? Dan heb je gelukt, want StoerLeesVoer deelt uit: je kunt Het slijmboek winnen!

Verplicht:

 • Laat hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje of nichtje dit boek  wil hebben. (of wellicht wel je klas!)
 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Yes de winnaars zijn bekend!
Winnaar: Oma Jeanet
Dit keer krijgen jullie persoonlijk een email, als er op die email niet binnen 2 dagen wordt gereageerd dan wordt er opnieuw geloot.

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

19 reacties

 1. Onze dochter houdt niet van lezen, maar moet dat wel omdat ze dyslexie heeft. Slijm maken vind ze geweldig! Zou dit boek haar aan het lezen krijgen?!

 2. Slijm en mijn dochter! Net als zoveel meisjes een supercombi! Ik zou haar graag willen verrassen met dit hoek

 3. Onze kleindochters zijn echte slijmerds!! Haha….en daar bedoel ik mee dat ze dol zijn op slijm en bij oma mag dat. Zelf slijm maken? Da’s een gaaf project voor de komende herfstvakantie. En op (voor)lezen zijn we alle drie dol. Dus wij doen heel graag mee aan de winactie! Groeten van oma Jeanet, Isabel en Saar ?

 4. Ik denk dat mijn oppaskind Geertje dit boek graag wil hebben omdat zij slijm heel leuk vindt en omdat het een heel leuk verhaal is!

 5. Ja leuk ik doe graag mee voor onze dochter. Dol om te spelen met klei dus dit boek zal ze fantastisch vinden.

 6. Elise houdt van slijm: zelf slijm maken / slijm kopen / slijm films / en in dat rijtje past ook zeker een boek over slijm! ik doe graag voor haar mee.

 7. Oh woooww dit boek zouden mijn dochters zoooooo gaaf vinden zeg !!! Ik waag dus dolgraag een kansje mee 🙂 Ik like en volg jullie ook op facebook en instagram (jolijn kools) En zal op beide kanalen de actie delen en mensen taggen !!

 8. Wat ontzettend leuk voor mijn dochter. Zij leest niet heel graag maar met dit boek is dat vast geen probleem!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.