Nijntje oefent korte woordjes, een ideaal oefenboek

De kracht van Nijntje is tijdloos en stelt nooit teleur. Zo ook dit simpele boek. Als je goed kijkt zie je dat de voorkant al wat verweerd is. Dit boek gaat dan ook al ruim 5 jaar mee in huis en wordt overal mee naar toe gesleept. Eerst door mijn oudste dochter, en nu door mijn jongste van bijna 2 jaar. Het boek is zo stevig dat het nog steeds heel is. En ook na al die jaren is het nog onwijs populair. Nijntje oefent korte woordjes, oefen jij mee?

Nijntje oefent korte woordjes

Nijntje oefent korte woordjes

Kijk naar de plaatjes in Nijntje oefent korte woordjes. Benoem wat je ziet! Dit boek staat vol met korte woorden van één lettergreep. Daardoor zijn ze ideaal om mee te oefenen. De thema’s zijn herkenbaar: binnen, buiten, eten en drinken, voorwerpen, kleding en dieren. Dick Bruna zijn Nijntje en andere illustraties zijn herkenbaar en duidelijk. Oefen jij mee?

Van Dick Bruna 123

Wat een heerlijk boek is dit. Laat je niet stoppen door de simpelheid. Dat is juist de kracht van dit boek! De herkenbare Dick Bruna illustraties laten geen twijfel mogelijk over welk item bedoelt wordt. Duidelijke lijnen en kleuren worden gebruikt in Nijntje oefent korte woordjes. En het zijn veelal ook de favoriete woordjes van onze jonge kinderen. Poes, hond en maan zijn heel veel gebruikt in mijn huis.

Ik zei wel dat er geen twijfel over mogelijk is, welk item bedoelt wordt. Maar bij het huis is mijn dochter van 2 heel stellig. “Nijntje tuis”, roept ze steeds boos. Ze speelt namelijk graag de Nijntje app, en kijkt graag Nijntje op de televisie. En daar is dat huis.. Nijntje haar huis! Ook het bed bestempeld mijn oudste dochter als een gevangenis om vervolgens tot het besef te komen dat een box en babybed wel erg veel gelijkenissen vertoont met de tralies van een cel.

Cadeautip

Nijntje oefent korte woordjes is een erg leuk boekje om in je eigen boekenkast te hebben. Maar ook op een kinderdagverblijf is dit een prima boek. Zoals gezegd is het heel stevig. Het dikke karton is na al die jaren wat verweerd maar nog helemaal stevig en compleet. Het boek is ook een erg leuk kraamcadeau of voor een eerste, tweede of derde verjaardag.

Specificaties Nijntje oefent korte woordjes

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | September 2014 | 9789056476045 | 1- 4 jaar | 16 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.