Fred en de (bijna mislukte) verjaardag, een feestje! Of niet?

Fred is back! Dit doldwaze hert heeft mijn hart veroverd en is gelukkig weer terug met een nieuw verhaal. Fred en de (bijna mislukte) verjaardag neemt ons mee terug naar Fred het hert, Anton de knorrige boswachter en de vele andere dieren uit het bos zijn allemaal van de partij. Of beter gezegd party? Alhoewel.. lukt het Fred om de jarige Anton blij te maken en een cadeau te vinden?

hoofd Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Fred komt er bij toeval achter dat Anton de boswachter jarig is, maar Fred weet eigenlijk niet wat dat is. Als hij van Anton begrijpt dat er een verjaardagstaart en een kadootje bij horen, heeft Fred met Anton te doen. Want niks taart en niks kadootje, Anton zit in zijn eentje in zijn boshut te sippen. Fred vindt het wel een beetje zielig voor die oude brompot en besluit er iets aan te doen in Fred en de (bijna mislukte) verjaardag.

Pépé Smit debuteerde met Fred het (heel erg eigenwijze) hert, inmiddels een klassieker en vele malen herdrukt. Daarna volgden vier nieuwe Fred-avonturen, Pluis is het zat en Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees. Pépé Smit volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Ze woont en werkt in een boshut (niet samen met Anton).

Humor

Waarom ik gek ben op Fred? Pépé Smit is geweldig in woord en beeld. Geweldig humorvol! Voor mij als volwassene is het een feestje om voor te lezen omdat ik ook echt moet lachen om wat er allemaal gebeurd. Soms hoe iets geïllustreerd is, zoals de NEE sticker op Anton zijn brievenbus. Soms door de woordkeuze die gemaakt wordt. Het is verre van betuttelend en voorspelbaar, en daar hou ik van. Dit alles is gelukkig ook weer in Fred en de (bijna mislukte) verjaardag aanwezig!

Met mij zijn ook mijn kinderen (3 en 8) fan van Fred en moeten regelmatig heel hard lachen. Om bijvoorbeeld het babymuisje wat keutels verliest. Of de vieze eikeltjes met spuug erop die heel lief gedeeld worden door de eekhoorn. Fred en de (bijna mislukte) verjaardag zit weer bomvol gekke dingen voor jong en oud om een grote glimlach op een gezicht te toveren. En soms gewoon een keiharde schaterlach. En door de onverwachte wendingen en gekke situaties levert het ook erg leuk gespreksstof op. Want wat is een cadeau nou precies? En waarom heeft Anton van die harige benen?

Feestje

Een moraal zit er niet echt in maar toch zitten er leuke thema’s in. Dingen als vriendschap, feest en grenzen aangeven komen naar voren. Oké, dat grenzen aangeven gebeurd weer op een zeer komische manier. Fred die iets te enthousiast in Anton zijn feestneus knijpt. Waarop deze aangeeft: ‘Doe dat maar niet,’ zegt Anton, ‘er zijn grenzen.’ Geniaal, humorvol en ook een manier om te laten zien hoe je grenzen kan aangeven in Fred en de (bijna mislukte) verjaardag.

Heb je zin een prentenboek vol humor, blijdschap en onverwachte gekkigheid. Wat een warm gevoel geeft en waar kinderen erg vrolijk van worden? Dan is Fred en de (bijna mislukte) verjaardag jouw boek! Eigenlijk alle boeken van Pépé wel. Wij zijn in ieder geval heel blij met Fred en vonden het een tof feestje!

Verschenen van Pépe Smit

pepe smit

Specificaties Fred en de (bijna mislukte) verjaardag

Auteur en illustraties: Pépé Smit | Uitgever: De Harmonie | Maart 2022 | 9789463361484 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

7 reacties

  1. Mijn dochtertjes hebben in de coroonatijd (net als veel andere kinderen) ook wat rare “mislukte” verjaardagen gehad. Geen vriendinnetjes, niet naar het pretpark kunnen gaan met opa… Dit jaar wordt het hopelijk weer een échte verjaardag voor hen beiden. Helemaal feest zou het zijn als we dit ontzettend leuke boekje winnen. Want samen lezen is altijd iets om enorm vrolijk van te worden !!!

  2. Binnenkort ben ik jarig en dat wil ik met de kinderen van mijn klas vieren. Daar hoort natuurlijk ook een leuk verhaal/prentenboek bij. Voor mijn klas zou ik dit boek graag willen winnen.

  3. Ik doe graag mee voor mijn kinderen! Dit lijkt mij een erg leuk en grappig boek voor hun! 😊

  4. Een verjaardag mag niet mislukken! Zo benieuwd hoe het komt dat Fred zijn verjaardag toch nog lukt! 🤞🤞🎀🎁🎉

  5. Voor mijn kleinzoon, als ik oppas.
    Hebben we voorlees momentje, dit boeket wordt een aangename toevoeging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.