De boodschap van de vogel, een boek vol kindermeditaties

In de drukke prestatiegerichte maatschappij waar wij tegenwoordig in leven is rust een prachtig cadeau. En dat is precies wat De boodschap van de vogel geeft aan kinderen. Even rust in hun overvolle hoofdje en altijd maar wiebelende lijfjes. De mooie verhalen nemen je mee op avontuur. Naar plekken vol liefde en licht. Plekken waar je mag zijn wie je bent en waar even niets moet.

De boodschap van de vogel

Jij hoort erbij.
Jij bent de moeite waard.
Jij bent een uniek kind.
Zoals jij is er maar één.

Uit De boodschap van de vogel bladzijde 53

De boodschap van de vogel

Dit boek bestaat uit prachtige kindermeditaties en mooie versjes. Met als doel kinderen rust te laten vinden in hun overvolle hoofd.

De verhalen zijn geschreven binnen verschillende thema’s zoals o.a. los laten, rustig kunnen slapen, omgaan met verdriet en goed zoals je bent. Door de verschillende thema’s is er altijd een inspirerend verhaal te vinden. Een verhaal waar het kind zich in herkent en waar het steun aan heeft.

De boodschap van de vogel is geschikt voor kinderen tussen de 5 en de 12 jaar.

De boodschap van de vogel

De gedachtenboot

Elk verhaal heeft weer op een ander moment aansluiting bij het leven van je kind. De gedachtenboot kwam bij ons op het perfecte moment. Onze dochter was zeer onrustig over haar eerste echte rekentoets. ‘Wat als het niet goed gaat?’ Dankzij de gedachtenboot leerde zij hoe ze zelf om kon gaan met deze gedachten. Als ze een gedachte had die een vervelend gevoel gaf zette ze deze op de boot en zei hem gedag. Met als resultaat dat zij met rust de toets kon gaan maken en deze fantastische deed.

Onze wereld zit zo vol met prikkels dat het enorm waardevol is om rust te kunnen bieden aan onze kinderen. De boodschap van de vogel helpt daarbij. Sinds ik dit boek heb lees ik mijn dochter voor het slapengaan regelmatig een meditatie voor. Eerst één om rustig te worden in haar lijf en dan nog één om rustig te worden in haar hoofd. Hierdoor valt zij sneller en rustiger in slaap. En dat is natuurlijk fijn voor haar, maar zeker ook voor mij…

De gedachtenboot

Podcast

Tijdens de corona crisis is de podcast van De boodschap van de vogel ontstaan. Doordat kinderen niet meer naar de praktijk konden komen, maar er wel behoefte was aan meditaties heeft Marieke de verhalen ingesproken. Ze was in eerste instantie niet van plan om deze uit te geven als boek. Gelukkig is het boek er toch gekomen en is de podcast ook beschikbaar voor wie het boek heeft aangeschaft door middel van een QR-code. Beluisteren kan ook via Spotify, hieronder de link!

Op de podcast worden de verhalen uit De boodschap van de vogel op een rustige manier voorgelezen. Rustgevende muziek ondersteund de meditaties. Het luisteren naar deze bijzondere verhalen is hierdoor een echte belevenis.

De boodschap van de vogel

Marieke Martens-Volmer

Marieke is naast auteur van De boodschap van de vogel ook moeder, gecertificeerd kinder- en jeugdcoach, kinderyogadocent, kindertolk en gediplomeerd dramatherapeut en -docent. In 2011 besloot zij om al haar opleidingen, trainingen en ervaringen te gebruiken om haar eigen praktijk Ma. Ma. te starten. Hier begeleid zij ouders, kinderen en professionals (die met kinderen werken) met diverse hulpvragen. Waar het haar vooral om gaat is mensen te laten geloven in hun eigen kracht en mogelijkheden. Dit is wat zij zelf ook is gaan doen!

Bijzondere samenwerking

In De boodschap van de vogel staan vele kleurrijke illustraties. Deze zijn gemaakt door Marcel Martens. Hij is de schoonvader van Marieke Martens-Volkers. Het was een wens van Marieke dat hij de illustraties voor haar boek zou maken. Dit was het begin van een bijzondere samenwerking die resulteerde in dit mooie boek.

Het sterrenelfje

Specificaties De boodschap van de vogel

Auteur: Marieke Martens-Volmer | Illustraties: Marcel Martens | Uitgever: Niño | Januari 2021 | 64 pagina’s | 9789085601104 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De boodschap van de vogel
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.