Nijntje voelboek dieren en Nijntje flapjesboek, een cadeau voor iedereen

Zo schreef ik kortgeleden over een geliefd Nijntje boek wat al jaren meegaat, en inmiddels bijna retro te noemen is. Zo nieuw zijn deze twee boekjes! Mag ik aan jullie voorstellen: Nijntje voelboek dieren en Nijntje flapjesboek, een cadeau voor iedereen. Deze twee kleurrijke en interactieve boekjes zijn vers van de pers. En in mijn huis had ik twee dames staan die niet konden wachten om het te lezen.

Nijntje voelboek dieren

Een rustig groen boekje, een lief schaap en een buikje om te aaien en te drukken. De kaft is al een belevenis van Nijntje voelboek dieren. Mijn jongste dochter van 2 roept heel hard “aaaahh”, wat lief betekend. En gaat het zachte buikje aaien. Maar voor mijn oudste dochter van 6 valt meteen al iets op. “Mama een schaap heeft toch geen gele buik?”

En daar heeft ze helemaal gelijk in! In het Nijntje voelboek dieren gaan we opzoek naar het juiste dier wat bij de zachte buik past. Een schaap heeft natuurlijk een witte buik! We komen langs veel dieren zoals een nijlpaard, kip en ijsbeer. Op elke pagina komt dat zachte dikke aaibare buikje weer tevoorschijn. Bij elk dier doen mijn dochters mee en maken het dierengeluid. En daarbij roepen ze heel hard “Nee!” als het buikje nog niet klopt. Op de laatste bladzijde komen we erachten bij wie deze buik hoort. En op dat punt komen mijn dochters er ook achter dat je op de buik kan drukken, en je een piepgeluid hoort! Wat een feest.

Een cadeau voor iedereen Nijntje flapjesboek

Net zoals het Nijntje voelboek dieren, is de kaft herkenbaar en kleurrijk. Niet aaibaar maar Knorrie staat voorop met een cadeau! En dat is altijd wel goed natuurlijk, want wat zou erin zitten? Al Nijntje haar vrienden krijgen een cadeau. Maar wat zit er nou in? Boris krijgt bijvoorbeeld een groen pakje, met daarin een hamer! Dit boek speelt erg leuk in op raden. Ook is het voor mijn jongste dochter leuk om kleuren en items te benoemen. Voor mijn oudste is het leuk om dit voor te lezen.

Nijntje voelboek dieren en Nijntje flapjesboek, een cadeau voor iedereen bevatten beide dikke bladzijden wat heel fijn is. Zo kan ik de meiden rustig hun gang laten gaan met lezen, zonder dat ik bang ben dat bladzijdes scheuren of vouwen. Beide boeken zijn precies wat je verwacht van een Nijntje boek. Kleurrijk, duidelijke illustraties en direct contact tot de belevingswereld van een kind. Een mooie toevoeging voor onze Nijntje collectie!

Specificaties Nijntje voelboek dieren

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | 9789056478292 | December 2020 | 0 – 3 jaar | 12 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Specificaties Een cadeau voor iedereen Nijntje flapjesboek

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | 9789056478735 | Januari 2021 | 14 pagina’s | 1 – 4 jaar | Meer informatie vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.