Bang: een pijnlijk en grappige biografie

Bang, een (lachend) leven met een angststoornis, is geschreven door cabaretière Lisa Loeb. Loeb ken ik vooral van het televisieprogramma De Slimste Mens. En daar begint het boek ook mee. Ze won dat seizoen, maar beschrijft wat er in haar hoofd gebeurt bij de start van de finale. Veel gedachtes, veel angstige en ook wat chaotische gedachtes. In Bang vertelt Loeb haar persoonlijke verhaal over depressie en angststoornis. Een indrukwekkend en eerlijk verhaal.

lisa loeb

Pesten

Bang start wanneer Loeb als klein meisje op haar fiets een nare gebeurtenis meemaakt. Ze neemt ons chronologisch mee door haar leven, waarbij verschillende situaties op de basisschool en later op de middelbare school lastig zijn. Pesten, contact met anderen, jezelf kunnen en mogen zijn. Het zijn allemaal thema’s die al vroeg in haar leven voorbijkomen. In Bang lopen deze thema’s door tot in haar volwassen leven, en beschrijft Loeb letterlijk hoe dat ging. Pas later kijkt ze terug en reflecteert ze erop. Daar is eerst een flinke crisis voor nodig.

bang

Burn out

Loeb ontgroeit het gepest en gaat steviger staan. Haar kwaliteit gebruikt ze als zangeres en als cabaretière. Ze is zichzelf en ontstijgt de pesters. Als duo timmert ze aan de weg en krijgen ze succes. In Bang lees je hoe Loeb ondanks dit succes, of juist dankzij, klem komt te zitten. Burn-out zegt de huisarts, wat uiteindelijk toch wat anders in elkaar blijkt te zitten. In Bang mag je meelezen in de gedachtes die haar in de weg zitten, een lijf wat blokkeert en de schaamte die Loeb voelt. En hoe zij uiteindelijk weer een weg uit deze nare periode vindt.

Bang

Bang is een persoonlijk boek, indringend over de psychische klachten waar Loeb mee kampt. Maar ook heel levendig verhaal en mooi om zo iemands proces te mogen volgen. Een dikke middelvinger naar de pesters van toen!

Specificaties Bang

Auteur: Lisa Loeb | Uitgever Lebowski | November 2022 | 9789048865369 | 272 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

lisa loeb
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.