Kikker is kikker – Max Velthuijs, een boek vol zelfvertrouwen

Ben jij al langs de boekhandel geweest om het prentenboek van Kikker is Kikker te kopen voor maar 2 euro? Dit boek was in 2019 het prentenboek van de campagne “Geef een prentenboek Cadeau”. Deze campagne heeft als missie dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen in aanraking komen met de meest prachtige boeken. En met deze groene vriend van Max Velthuijs is dat altijd een goed idee natuurlijk!

Geef een prentenboek cadeau

kikker is kikker

Voorgaande jaren kon je tijdens de geef een prentenboek cadeau het boek kopen van Raad eens hoeveel ik van je hou en de Gruffalo bijvoorbeeld. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland.

Kikker is Kikker

In Kikker is Kikker lezen we dat Kikker best blij is dat hij goed kan zwemmen en springen. Maar hij is ook wat verdrietig. Hij wil ook kunnen vliegen als Eend, en kunnen lezen als Haas, en taarten bakken als Varkentje.
Natuurlijk niet,’ zei Haas. ‘Want jij bent een kikker. En wij houden van je zoals je bent.’

Wil jij extra aan de slag met dit prentenboek? Dan raad ik je het pakket aan van kleuterwereld waar ik al eerder over blogde.

Geef een prentenboek cadeau

Naast dat ik de woordkaarten heb uitgeprint en met de kinderen bespreek in mijn huidige thema: Kikker op de boerderij, krijgen de gastkinderen bij mij ook altijd een prentenboek cadeau. Dit boek is goed ontvangen en we lezen het met plezier vaak voor! Het is namelijk voor kinderen heel belangrijk dat ze leren dat ze moeten kijken naar waar ze zelf goed in zijn. In plaats van te kijken naar wat ze graag zouden willen wat een ander kind kan. Ik zeg altijd tegen dochterlief, elk kind en elk mens is ergens goed in. En het is juist fijn dat iedereen ergens anders goed in is. Want zo kunnen we elkaar helpen!

Leuk weetje: Kikker is Kikker is tijdens de Geef een prentenboek cadeau actie al weer de 31ste druk van dit boek dat in 1997 voor het eerst verscheen!

Heb jij het boek al gekocht en misschien ook gesponsord voor het goede doel? Dat kan heel makkelijk bij de boekhandel. Daarnaast zijn er ook een aantal boekhandels waar gedoneerde boeken worden verzameld voor een goed doel.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.