Zo trots als een pauw – Joke Eikenaar, mooi van binnen

Toen ik dit boek zag wist ik direct dat ik hem wilde hebben. Op de school waar ik werk werken wij namelijk met de KiVa Methode. KiVa is een preventief, schoolbreed programma, gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.
Voor de kleuters wordt daar gebruik gemaakt van Rik de pauw. En die was eerst ook zo trots als een pauw!

zo trots als een pauw

Zo trots als een pauw

Ik vind pauwen prachtig mooie beesten. Natuurlijk vooral de mannen die zo trots als een pauw rondlopen en hun verenpartij hoog op zetten bij dreigend gevaar of om de vrouwtjes te imponeren. Hoe vaak ik wel niet heb gedacht: Ohw had ik maar zo’n mooie veer om… En dat is precies waar dit boek over gaat!

Samen delen

Pol is een pauw met een konijn als vriend. Hij ligt loom in het zand als Pip langs komt. Pip is een andere mannetjes pauw die heel verwaand is. De staart van Pip is prachtg en Pol kijkt er verbaasd naar. Hij heeft helemaal niet door dat zijn veren ook zo mooi zijn. Hop zucht: “als ik ook maar één zo’n veer zou hebben, zou ik de gelukkigste haas zijn die er bestaat.”

Waar Pip heel verwaand is, is Pol dat helemaal niet. Hij trekt gelijk een veer uit en geeft die aan zijn vriend.

Pol is zo trots als een pauw zo blij van het blij zijn van zijn vriend dat hij aan steeds meer dierenvrienden veren uitdeelt. Vera de Vos om er mee te schrijven, mevrouw Gans voor een waaier, mevrouw Schaap om te breien, de Schildpad om te kriebelen onder zijn schild en zo gaat het maar door tot hij letterlijk geen veren meer heeft.

Pip moet hard lachen, want Pol staat gewoon in zijn kale kont! Maar Pol is zo trots als een pauw dat hij iedereen blij heeft kunnen maken. Ze groeien vanzelf weer aan!

En geven wordt beloond, want van mevrouw Schaap krijgt hij een prachtig mooie mutsje voor zijn kontje!

Mooie woorden en illustraties

In Zo trots als een pauw komen prachtige zinnen voor als :

  • Het is soms moeilijk om van jezelf te zien hoe mooi je bent.
  • Iedereen heeft iets moois.
  • Aan een mooie buitenkant heb je niets als je niet mooi van binnen bent

Daarnaast zijn de illustraties ook prachtig. De kleuren van de pauwveren zijn prachtig en de oogtekeningen in de veren ook. Ook de uitdrukkingen bij de dieren zijn sprekend waardoor het echt goed aansluit bij het fantasievolle verhaal. En een vos die een pauw een kusje geeft in plaats van op eet dat is toch prachtig bedacht!

Joke Eikenaar mag zo trots als een pauw zijn met het maken van dit heerlijke verhaal die perfect aansluit bij de sociale ontwikkeling van kleuters!

Specificaties Zo trots als een pauw

zo trots als een pauw

Auteur: Joke Eikenaar | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051167535 | april 2020 | 32 pagina’s | meer informatie lees je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.