De Akasha Kronieken – een introductie in oneindige wijsheid en energie

New York Times bestseller auteur Sandra Anne Taylor schreef dit boek over de Akasha kronieken. Voor mijzelf een nog onbekend fenomeen, maar misschien dat spiritueel geïnteresseerde personen hier al eens van hebben gehoord. De Akasha kronieken gaan kort gezegd over de complexe materie van energieën en wijsheid in het universum. Eerder mochten we uit dezelfde Made Easy serie van uitgeverij Altamira het boek Chakra’s reviewen. Dat is al een stapje op de spirituele ladder, maar dit boek over de Akasha kronieken gaat nog zeker een paar tredes verder. Maar wie weet zijn er wijze en mooie lessen uit te halen. En het is alleen maar goed om buiten je vertrouwde kaders te lezen. Dus benieuwd wat voor wijsheid deze introductie oplevert!

Toegang tot de Akasha kronieken kan je helpen je verleden te helen, de uitdagingen van je huidige leven beter aan te gaan, emotionele blokkades op te heffen en antwoorden te vinden op vragen over je toekomst.

kader De Akashakronieken

Informatie over jouw ziel en de wereld

Soms komt een boek per toeval op je pad, en zou je het zelf niet direct hebben uitgekozen. Zo ook met dit boek. Want hoe boeiend spiritualiteit als onderwerp ook kan zijn, bij te zweverig haak ikzelf toch wel een beetje af. En misschien velen. Maar het mooie van spiritualiteit is dat iets waarschijnlijk met een bedoeling op je pad komt. De Akasha kronieken worden ook wel het archief van de ziel genoemd. Alle energieën en informatie over jouw ziel in deze wereld is daarin opgeslagen. Maar na het lezen van het eerste hoofdstuk lukte het nog niet bepaald om het begrip Akasha echt te snappen. Een korte definitie is ook eigenlijk niet te geven, zo veelomvattend en complex is het begrip:

De Akashakronieken kunnen worden gedefinieerd als een trillend veld van informatie over de energetische en natuurlijke werelden, over je eigen ziel en eeuwige bestaan, en over elk zielsbewustzijn dat door de tijd heen heeft bestaan en nu bestaat. De kronieken overspannen de eeuwigheid en bevatten elk stukje universele informatie, variërend van de wijsheid van oude beschavingen tot de ontdekkingen die nog in de kwantumfysische wereld gedaan moeten worden.

Welkom bij de Akashakronieken

Wijsheden in de Akasha kronieken

Het gaat dus om een soort oneindige wijsheid. Het eerste hoofdstuk is echt wat aftasten en zoeken naar waar het nou echt om gaat. Maar verder in het boek ontstaat er toch wat meer begrip en inzicht. Vooral door het aan concrete voorbeelden te koppelen. Denk aan de energie die in een kamer kan hangen waar een heftige ruzie is geweest, of een plek waar mensen traumatische ervaringen hebben opgelopen. Heel veel mensen voelen deze negatieve energie in een ruimte. Ook andere plekken in de wereld kunnen bij mensen een bepaald gevoel oproepen, zoals Ground Zero in New York of concentratiekamp Auschwitz.

Het energetische bewustzijn of archief van het universum dus. En dat hangt niet alleen samen met aanwijsbare plekken. Alle energie uit verleden, heden en toekomst is opgeslagen en toegankelijk. Een oneindige wijsheid, waar je dus bij kunt komen als je ervoor openstaat. Dat is wellicht de wereld waar een paranormaal begaafd persoon al toegang tot heeft. Maar zoals de auteur in dit boek probeert uit te leggen – het is toegankelijk voor iedereen. En met deze wijsheden kun je sturing geven aan je leven en je geluk vergroten. Je kunt hierdoor je verleden helen en antwoorden vinden op vragen voor je toekomst. Je krijgt inzicht in de invloed van vorige en toekomstige levens.

De Akasha kronieken
Op reis in het Akashaveld

Oefeningen voor energetisch bewustzijn

Dit boek tracht een praktische introductie te geven in de Akasha Kronieken en probeert ze meer tastbaar te maken. Het lukt in ieder geval zeker om je kennis en inzichten te vergroten. Om je energetisch bewustzijn te versterken worden allerlei oefeningen beschreven. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met het versterken van je intuïtie. Er worden oefeningen beschreven zoals meditaties, ademhalingsoefeningen en affirmaties. In het algemeen zijn dit natuurlijk hele geschikte methodes voor meer geluk in je leven. Daarnaast vindt je in dit boek ook wat hoger gegrepen oefeningen, waaronder met je Heilige Tempel, holografische projecties en communiceren met lichtwezens.

Dat is dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Het is geen makkelijk leesbaar boek als je (nog) niet zo vergevorderd spiritueel georiënteerd bent. Het roept best wel wat vragen en twijfels op. Daardoor leest het niet bepaald vlot. Maar dat er toch meer kan zijn tussen hemel en aarde, dat inzicht levert het boek je wel op. Voor wie is dit boek dan vooral geschikt? Voor degenen die zich echt wat meer willen verdiepen in spiritualiteit, paranormaal begaafdheid en helderziendheid. Iemand die daar ervaring mee heeft, zal in dit boek veel herkenning en houvast vinden.

Koppelen aan lees- en kijkervaringen

Ook als een boek op zichzelf niet binnen jouw kaders past, dan is het wel mooi om het te koppelen aan andere boeken. Die krijgen daardoor nog weer extra diepgang. Zo las ik onlangs het jeugdboek Jona, over een Joodse jongen en de herinneringen van zijn oma. De pijn van oorlogstrauma’s kan bijvoorbeeld nog generaties doorsijpelen. Het ligt als het ware opgeslagen in je DNA. Of als je het met de informatie uit dit boek bekijkt, het ligt opgeslagen in de Akasha Kronieken.

Ook moest ik denken aan het boek Echo van Neske Beks. Over wat het betekent om af te stammen van tot slaaf gemaakten. Het woord echo is eigenlijk ook een passende uitleg van Akasha Kronieken. Het is als het ware een weergave van alles wat in jouw ziel en die van je voorouders is opgeslagen aan informatie en energie. En dat kan een zwaarte met zich meebrengen in jouw eigen bestaan. Voor wie ervoor openstaat, kunnen de inzichten uit dit boek je helpen bij verwerken en loslaten. 

Ook zeker interessant in het kader van energieën is de documentaire over het Boeddhistische verschijnsel Tukdam. Er zijn monniken die tijdens een meditatie de dood laten intreden, maar dagenlang geen tekenen van ontbinding vertonen. Vanuit boeddhistisch oogpunt wordt de persoon ook nog niet als overleden beschouwd en blijft het bewustzijn aanwezig. Een team van wetenschappers heeft onderzoek gedaan naar dit uitzonderlijke verschijnsel. Een kijktip!

De Akasha kronieken
Innerlijke zachtheid en Akasha krachten

Kijk ook hier voor meer spiritualiteit:

Specificaties De Akasha Kronieken

Auteur: Sandra Anne Taylor | Vertaling: Jorgen van Drunen | Vormgeving omslag: Joyce Zethof | Uitgeverij Altamira Gottmer | 9789401305532 | september 2022 | 288 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.