De kikkerbilletjes van de koning, een sprookjesboek van Janneke Schotveld

De kikkerbilletjes van de koning is een modern sprookjesboek. In dit boek zitten vijftien sprookjes geschreven door Janneke Schotveld, bekend van de Superjuffie serie. De kikkerbilletjes van de koning heeft mooie illustraties van o.a. Thé Tjong-Khing, Linda Faas, Annet Schaap, Alex de Wolf en vele andere. Sprookjes in dit verhaal met titels als Het Pieker mannetje, Sjahieb en Soesja, De Lettervreter, Heksje Hetje en Het vogel meisje geven je niet direct een bekend sprookjes gevoel maar als je ze leest herken je misschien toch een oud sprookje in een nieuw jasje.

Gerrit de geest

De kikkerbilletjes van de koning verrast met compleet nieuwe sprookjes. Zo wordt een prinsje gered door een dappere ridster (vrouwelijke ridder). In een ouderwets sprookje zou dit zeker andersom zijn. Is de kinderwens van twee koningen te lezen in het verhaal Prinses Flora en geeft het verhaal Het Piekermannentje aan dat Klaasvaak met zijn slaappoeder tegenwoordig niet altijd meer genoeg is. Sjahieb en Soesja is een ander verhaal. Hier woont Sjahieb samen met Soesja op een eiland. Sjahieb heeft niet veel geld en hij probeert wat te verdienen met zelf beschilderde flesjes. Op een dag vindt hij een flesje met een geest, Gerrit uit Doetinchem. Deze geest blijkt gebrek aan zelfvertrouwen te hebben en daar helpt Sjahieb hem bij. Hoe het afloopt in de Kikkerbilletjes van de Koning, moet je zelf maar lezen. Ik vond het wel grappig dat de geest zo’n lekker Hollandse naam heeft.

Kikkerbilletjes van de Koning

Apenstaarten

Wat ik zelf een heel leuk verhaal vond in de kikkerbilletjes van de koning is Apenstaarten. Het verhaal gaat over een juf die tijdens een ijsje eten een heks ontmoet. De heks vindt het niet meer leuk dat de kinderen tegenwoordig geen kattenkwaad meer uithalen en geeft de WiFi de schuld. De heks geeft de juf een touwtje waar ze de volgende morgen in de klas aan moet trekken. En wat er dan gebeurt… dat ga ik niet verklappen. De kikkerbilletjes van de koning is een heel leuk sprookjesboek met grappige en soms ook ontroerende verhalen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar maar dan om voor te lezen. Vanaf 8 jaar is dit boek leuk om zelf te lezen. De korte verhalen maken het makkelijk om het boek ook weer even opzij te leggen.

Ik vind De kikkerbilletjes van de koning een heel leuk verhalenboek en het is geschreven zoals alleen Janneke Schotveld dit kan.

Specificaties Kikkerbilletjes van de Koning

Auteur: Janneke Schotveld | Illustraties: Tjong-Khing Thé | Uitgever: van Holkema & Warendorf | Oktober 2018 | 144 pagina’s | 9789000364893 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kikkerbilletjes van de Koning
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.