O-oh Mol zit vast in het muizenhol! Een kiekeboe-boek

Kartonboekjes met flapjes blijven een succes bij jonge kinderen. Zeker als deze flapjes een kiekeboe effect hebben. O-oh, Mol zit vast in het muizenhol! is zo’n boekje. Zou het de dieren gaan lukken om Mol uit zijn benarde positie te bevrijden?

O-oh mol zit vast in het muizenhol

O-oh, Mol zit vast in het muizenhol! Wat nu?

Wat steekt daar uit het muizenhol? Het zijn de poten en de bips van Mees de Mol! Mol zit vast in het hol! Pipje Kuiken heeft een idee: ze gaat de stoerste en sterkste dierenvriendjes verzamelen, zodat die Mol misschien wel uit het muizenhol kunnen trekken. Vinny Vos krijgt het niet voor elkaar en met Katrijn het varken erbij lukt het ook al niet. Er komen meer en meer dieren bij, maar ze krijgen het niet voor elkaar. Dan besluit Pip dat hij zelf maar mee gaat helpen. Maar of dat nu zoden aan de dijk zet? O-oh mol zit vast in het muizenhol!

Een kiekeboe-karton boekje

Stiekem is mijn jongste dochter al te oud aan het worden voor dit soort kartonboekjes. Maar ik heb hier zelf echt nog een zwak voor. Daarbij weet ik ook als kleuterjuf dat dit soort kiekeboe-kartonboekjes enorm graag gelezen worden door de kleuters in mijn klas. Door elke keer het flapje om te staan, zie je elke keer iets veranderen aan de situatie. Dat is supergrappig, en geeft jonge kinderen ook echt het idee dat ze zelf het boek kunnen lezen. Want ook al zou je de tekst van ‘O-oh, Mol zit vast in het muizenhol!’ niet hebben voorgelezen, de kinderen kunnen door goed naar de afbeeldingen te kijken waarschijnlijk heel goed vertellen hoe het verhaal verloopt.
Dit boekje krijgt als het schooljaar straks weer begint een plekje op het boekenrek in mijn klas!

o-oh mol zit vast in het muizenhol

Fantastische tekeningen

De tekeningen in ‘O-oh Mol zit vast in het muizenhol!’ zijn echt geweldig! De dieren zien er schattig uit met hun lieve oogjes, waardoor het boekje meteen aantrekkelijk is voor jonge kinderen. Maar als je heel goed kijkt, zie je op de platen ook heel veel leuke dingen gebeuren.
Zo is een worm bezig een schat op te graven, komt er een kuikentje uit een ei (maar van welke kip is dat kuikentje eigenlijk?) en is er ook overal een vlieg te vinden. Deze details maken het boek echt heel leuk en zorgen er ook voor dat je het boek vaker door wil kijken.  

Specificaties O-oh, Mol zit vast in het muizenhol!

Auteur: Anna Taube | Illustraties: Eefje Kuijl | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048319312│februari 2021│16 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.