Fourth Wing – In steen gebrand, een epische fantasy

Fourth Wing – In steen gebrand is een onvergetelijk verhaal over draken, gevaar, liefde en avontuur. Wat mij betreft is het de hype meer dan waard. Wat een geweldig boek is dit! Eenmaal begonnen aan dit waanzinnige avontuur kon ik niet meer stoppen met lezen…

Fourth Wing

Fourth Wing samenvatting – In steen gebrand

Welkom op het Basgiath Oorlogscollege van Drakenrijders. ‘In steen gebrand’ van Rebecca Yarros is het eerste deel van deze ongekend geliefde fantasy serie Fourth Wing.

En in deze limited edition uitgave is hij ook nog eens adembenemend mooi.

Violet haar droom stort voor haar ogen in elkaar. Graag had ze scribent willen worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege. Helaas eiste de generaal (haar moeder) anders. Ze moet deelnemen aan het levensgevaarlijke selectieproces tot Drakenrijder. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven. En door haar afkomst is Violet een nog groter doelwit dan anderen. Vele willen haar uit de weg ruimen. Vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven. ‘In steen gebrand’ van Rebecca Yarros is het intense en bloedstollende eerste deel van de Fourth Wing-serie, die nu ook bijzonder populair is op onder andere TikTok!

Rebecca Yarros

De dodelijkste opleiding die er bestaat

Voor de meeste is het een keus om zich in te schrijven op de dodelijkste academie ooit. Maar zijn eer, status en geld het waard je leven te riskeren? En wat als deelname geen keus is en je noodgedwongen moet zien te overleven op de gevaarlijkste school van het land? Dan zou er niets anders op zitten dan te strijden voor wat je waard bent. Want je gaat strijdend ten onder of overleefd je eerste jaar en wordt drakenrijder….

Fourth Wing

Voor wie is Fourth Wing – In steen gebrand?

Houd je van draken, avontuur en een buitengewone sterke vrouwelijke hoofdrolspeler? Dan is Fourth Wing – In steen gebrand zeker wat voor jou. Fantasy liefhebbers zullen deze bijzonder goed opgezette wereld zeker kunnen waarderen. Voor je het weet word je volledig opgeslokt en beleef je dit epische avontuur alsof je zelf vecht voor je leven op de gevreesde opleiding tot drakenrijder.

Er zijn twee trigger warnings die ik toch even wil benoemen. Dit boek bezit een aantal spicy scenes. Deze zijn volledig consent en passen binnen het verhaal. Ze vergoten de spanning tussen de verschillende personages (als dat überhaupt mogelijk is…). Daarnaast komt er het nodige geweld in voor, maar dat is te verwachten als je leest over een oorlogscollege.

kaart

Draken en andere Thema’s

Natuurlijk gaat Fourth Wing – In steen gebrand over draken. Maar voor er daadwerkelijk echt draken in het verhaal komen moeten de cadetten trainen en verschillende opdrachten doen. Dit verhaal gaat dus net zo goed over het bereiken van het onmogelijk. Het strijden om leven en dood. Vrienden en vijanden. En het ontdekken van wie je bent.

Fourth Wing

Limited Edition

Ik ben helemaal weg van deze prachtige limited edition. Even alle bijzonderheden op een rij: gebonden met stofomslag, geïllustreerde schutbladen en print op snee. En ik kan maar niet beslissen welke ik het mooiste vind. Het contrast tussen cover en de print op snee vind ik geweldig. Dit past wat mij betreft ontzettend mooi bij het verhaal. De geïllustreerde schutbladen zijn voorzien van een kaart van het continent waar dit verhaal zich afspeelt. Dus eerlijk is eerlijk Fourth Wing – In steen gebrand is zeker één van mijn favorieten limited editions. De silhouetten van de draken hebben een beetje een duistere uitstraling. En ook dat past weer helemaal bij dit boek. De uitstraling van deze magnifieke limited edition is wat bij betreft een uitstekende weerspiegeling van het verhaal.

Fourth Wing

Wat vind ik van Fourth Wing – In steen gebrand?

In één woord geweldig! Ik ben helemaal fan van Fourth Wing en dat was ik eigenlijk al na de eerste paar bladzijde. Wat is dit een ijzersterk verhaal waar je al direct vanaf het begin helemaal ingezogen word. En dat terwijl je binnenstapt in een compleet nieuwe wereld. Een wereld vol gevaar, draken en magie.

Fourth Wing – In steen gebrand is zo’n boek waar ik eerst even goed over wilde nadenken voor ik mijn review schreef. Want dit is zo’n waanzinnig goed boek dat ik het niet tekort wil doen. En terwijl ik dit zo schrijf merk ik dat ik nog steeds niet zo goed kan beschrijven waarom ik dit verhaal zo geweldig vind. Zoiezo is de schrijfstijl van Rebecca Yarros soepel, laagdrempelig en overtuigend. Zij weet Basgiath Oorlogscollege zo beeldend te beschrijven dat ik hem niet alleen voor me zie als een film. Nee, ik loop er dwars doorheen alsof ik zelf deelneem aan deze gevreesde opleiding. En laten we zeggen dat dit intens, adembenemend en verbluffend angstaanjagend tegelijk is. Dit avontuur bezit alles wat een goede fantasy nodig heeft. Spanning, gevaar, vriendschap, vijanden, liefde waar de vonken vanaf vliegen en natuurlijk draken!

Dit epische eerste deel gaf mij het gevoel dat ik niet snel genoeg kon lezen en tegelijkertijd ging het me veel te snel. Ik wilde nog geen afscheid nemen van dit geweldige avontuur. Maar helaas na bijna 600 pagina’s moest er toch een eind aan komen. En wat voor einde…

Boekentips passend bij Fourth Wing – In steen gebrand

Bij StoerLeesVoer lazen wij nog vele andere spannende fantasy verhalen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Fourth Wing – In steen gebrand

Auteur: Rebecca Yarros | Vertaling: Mandy van Oirschot | Omslag ontwerp Nederlandse editie: Villa Grafica | Landkaart op schutbladen: Melanie Korte | Uitgever: Zomer & Keuning | 25 oktober 2023 | 644 pagina’s | 9789020554045 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.