Dribbel bij opa en oma; een lief flapjesboek

Dribbel; het lieve schattige hondje van Eric Hill gaat in dit boek op bezoek bij opa en oma. Ook benieuwd naar de belevenissen van Dribbel? Sla de flapjes mee om in deze review van Dribbel bij opa en oma.

Dribbel

Het hondje Dribbel is in 1976 bedacht door Eric Hill en sindsdien heeft hij al vele avonturen beleeft. In dit flapjesboek staat het volgende avontuur voor de deur; hij gaat namelijk op bezoek bij opa en oma. Mijn dochter gaat iedere maandag spelen bij opa en oma. Samen puzzelen, tekenen, kleien en kletsen en tv kijken; alles komt voorbij. Maar het leukste vindt mijn dochter het als zij kan helpen met dingen. De vissen eten geven, opruimen, dingen pakken en laat Dribbel dit nu ook in dit boek gaan doen; helpen. De perfecte match!

Bij opa en oma

Dribbel is bij opa en oma en gaat meteen op ontdekkingstocht; hij heeft namelijk een beetje honger. De koekjes zijn dan ook zo gevonden. Maar wanneer opa vraagt of Dribbel hem wil helpen in de tuin, is Dribbel zo buiten. Tuurlijk wil hij dat! Wat moet ik met deze waterslang en wat ligt er achter de pompoen? Dribbel vindt achter de pompoen iets bijzonders wat van zijn moeder blijkt te zijn. Aan het einde van de dag mag hij dit mee naar huis nemen en laat hij het vol trots aan haar zien. Wat het is? Dat ga ik niet verklappen natuurlijk; dat moeten jullie zelf gaan ontdekken in het boek. Kijk snel achter de flapjes en ga op onderzoek uit! Wisten jullie trouwens dat Eric Hill het flapjesboek heeft uitgevonden? Hoe mooi is dat; jaren later nog steeds onwijs populair onder kinderen.

Toevoegen aan je boekenkast

Dribbel bij opa en oma verdient zeker een plekje in je boekenkast. Ik heb voor mijn dochter ook langzaam aan een kastje vol met boeken. Deze komt er heel mooi bij te staan; op de plank met boeken die zij zelf mag pakken en lezen. Want dit boek nodigt vanaf de eerste bladzijde uit om te gaan lezen. Bestand tegen kinderhandjes door de stevigheid en waarheidsgetrouw getekend zodat het voor hen een feest van herkenning is. Een perfect cadeau voor je eigen kind(eren) of voor die van een ander; Dribbel bij opa en oma. Dit boekje heeft namelijk een mooi plekje in de speelgoedkist van mijn dochter gekregen bij haar opa en oma; de perfecte plaats als je het mij vraagt.

Specificaties Dribbel bij opa en oma

Auteur: Eric Hill | Uitgever: Van Holkema & Warendorf │ 9789000370016│februari 2021│22 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.