Bedankjesdag – een zoekboek vol kriebelbeestjes

Bedankjesdag: dat is een voorleesboek, zoekboek en informatieboek in één! Je duikt in de wereld van de insecten en leert meteen een hele hoop leuke dingen over deze kleine kriebelbeestjes.  

bedankjesdag

Verras je vrienden op bedankjesdag

Het is druk in de bijenkorf van Bloem de bij. Want het is vandaag bedankjesdag! Bloem maakt mooie kaartjes, want hij gaat bij elk beestje een bedankje brengen. Hij gaat bij als zijn vriendjes op bezoek om de potjes honing met de kaartjes uit te delen.
Daarom zien we Bloem op de volgende pagina’s op bezoek gaan bij de Mestkever, Vlinder, Sprinkhaan, Spin en nog veel meer insecten.
Uiteindelijk heeft hij alle vrienden iets gegeven, en gaat hij met zijn familie heerlijk genieten van bedankjesdag!

bedankjesdag

Een zoekboek met afwisselende opdrachten

Naast deze leuke verhaallijn, zijn er in ‘Bedankjesdag’ ook allerlei zoekopdrachten te vinden. Het is dus ook een soort zoekboek! Op de afbeeldingen zijn zijn veel insecten en details te vinden. Per pagina staan er 3 vragen. En omdat er zoveel details staan, is het voor jonge kinderen echt wel even een uitdaging om het goede antwoord op de pagina te ontdekken.
De zoekopdrachten zijn afwisselend, zo moet je bijvoorbeeld voorwerpen of dieren tellen, of zoeken wie er een bril draagt. De tekeningen zijn echt heel aantrekkelijk! De insecten zien er heel lief en vriendelijk uit. Daar wordt je meteen blij van!

Met leerzame feitjes

Naast een prentenboek en zoekboek is ‘Bedankjesdag’ ook een informatieboek. Bij elke diersoort is er ook een kopje met informatie te vinden, met leuke ‘wist je datjes’ over dat insect. Zo heb ik na het lezen van dit boek geleerd dat een sprinkhaan zijn 6 poten voor verschillende dingen gebruikt: de voorste poten om te eten, de middelste om te lopen en de achterste om te springen. Of dat libellen het grootste deel van hun leven onder water leven. Soms blijven ze wel 5 jaar onder water voordat ze groot genoeg zijn en vleugels krijgen. Dat zijn nog eens leuke weetjes voor kinderen. Maar het weetje dat er spinnen bestaan die een web maken van wel 1 meter had ik dan misschien toch weer niet hoeven te weten…. Brrr…..

insecten

Specificaties Bedankjesdag

Auteur: Sam Loman | Uitgever: Clavis │ 9789044840858 │februari 2021│28 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

bedankjesdag
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.