Draken delen niet! – een prentenboek over samen delen

Heb jij weleens gehoord van een draak die houdt van delen? Nee, ik ook niet. Een draak houdt toch het liefste alles voor zichzelf? Denk maar eens aan de draak in de Efteling, die zijn schatkist bewaakt. In ‘Draken delen niet!’ lees je over een klein draakje die zoals een echte draak absoluut niet wil delen!

Kan een draak leren om te delen? Nee, draken delen niet!

Ruby is een hele brave draak. Ze houdt zich aan alle drakenregels. Regel nummer een: draken moeten altijd HEEL eng zijn. Regel nummer twee: draken moeten HEEL VEEL dingen stelen. En regel drie: draken ogen hun spullen met NIEMAND delen. Want: draken delen niet! Ruby is heel goed in het naleven van alle regels, maar het is wel heel vermoeiend. Op een dag verliest ze dus haar drakenhandboek met daarin alle regels. Wat andere dieren uit het bos vinden het boek en zijn het helemaal zat. Ze besluiten dus te kijken of ze die drakenregels niet kunnen veranderen, zodat Ruby wel gaat delen.

Een sprookjesachtig verhaal over samen spelen en samen delen

Draken spreken bij alle kinderen tot de verbeelding. Vaak zijn ze eng, maar Ruby is een heel schattig draakje met grote ogen. En dan komt er ook nog een eenhoorn in voor! Instant succes dus dit boek bij heel veel jonge kinderen met deze leuke sprookjesfiguren. Maar het verhaal is meer dan alleen sprookjesachtig. ‘Draken delen niet’ is echt een boek met daarin een les over samen dingen delen, aardig zijn voor elkaar en samen spelen. Het is veel leuker om samen pret te hebben, dan alleen te zijn!

Draken delen niet

Vrolijke kleurrijke illustraties

Het eerste dat opvalt als je ‘Draken delen niet’ in handen krijgt, zijn de geweldige illustraties! Dit is echt een boek dat meteen in de smaak valt bij jonge kinderen. Ik weet zeker dat als ik dit boek op het boekenrekje zet in mijn kleuterklas, het enorm in de smaak zal vallen! De illustraties zijn kleurrijk en vooral heel schattig. De pagina vullende tekeningen nemen je echt mee naar een fantasievol sprookjesland. Ik ga dit boek zeker in mijn klas voorlezen. Ook een heel geschikt boek om eens de groepsregels met je klas te bespreken. Staan deze al vast, of kun je deze zelf herschrijven?

Specificaties ‘Draken delen niet’

Auteur: Nicola Kinnear | Uitgever: Veltman Uitgevers | 9789048319466 | augustus 2021 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.