De perfecte echtgenote, een psychologische thriller waar schijn bedriegt

Een monster. Ze had de aanwijzingen eerder gemist. Misschien had ze ze half onbewust genegeerd. Nu kan ze niet meer net doen of ze ze niet zag. De adrenaline spoot door haar heen terwijl ze hun slaapkamer overhoophaalde. Ze gooide de wasmand leeg op de grond. Schoof het bed opzij en stootte haar scheenbeen tegen het metalen frame voordat ze het matras optilde om eronder te kunnen kijken. De walging die al die jaren in haar had gesluimerd en die ze angstvallig had onderdrukt om de lieve vrede maar te bewaren, kwam er helemaal uit. ~ Lees vooral verder in De perfecte echtgenote.

hoofd De perfecte echtgenote

De perfecte echtgenote

Lila Ridgefield woont in een idyllisch stadje met haar man, Aaron, die lesgeeft op de plaatselijke school. Ze lijken een perfect leven te hebben. Als Aaron niet komt opdagen op zijn werk en zijn auto ook nergens wordt aangetroffen maakt Lila zich enorme zorgen. Want hoe kan hij vermist zijn als zij zijn lijk een paar uur geleden in zijn auto op de parkeerplaats van de school heeft achtergelaten?

Terwijl Lila worstelt met de angst dat Aaron het op de een of andere manier heeft overleefd en nu ergens op wraak zint, speelt ze de bezorgde echtgenote en probeert ze de politie om de tuin te leiden. Maar Ginny Davis, de ambitieuze detective die de zaak onderzoekt, vertrouwt Lila niet helemaal en zet alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

HOORT EEN LIJK NIET TE BLIJVEN LIGGEN WAAR JE HET HEBT ACHTERGELATEN?

Psychologische thriller

Darby Kane heeft een spannend thrillerdebuut neergezet met De perfecte echtgenote. Darby Kane is een pseudoniem van een voormalige advocate en bekroond auteur. Dit boek is meteen een internationale bestseller geworden. En ik snap wel waarom. Het leest vrij simpel weg, er zitten vele wendingen in en vanaf het begin is niet helemaal duidelijk wie, wat, hoe en waarom. Het is een psychologische thriller en whodunnit in één. En het gissen naar de waarheid is altijd een interessant gegeven tijdens het lezen.

De kern van de psychologie is de vraag wie een monster is. Wat opvoeding daarin van invloed is. Waar het systeem faalt om gebroken mensen te zien en helpen. En de vraag wanneer is het geoorloofd dat iemand het eigen heft in handen zou nemen. De perfecte echtgenote draait voornamelijk om Lila en haar man Aaron. Diens broer Jared. En detective Ginny Davis als sterke vrouw en tegenhanger voor Lila.

Sterke vrouwen

Een ander belangrijk thema in De perfecte echtgenote zijn ook wel sterke vrouwen. Lila is het hoofdpersonage en Ginny staat tegenover haar als detective die de vermissing van haar man onderzoekt. Lila is een overlever. Het leven heeft haar veel flinke uitdagingen gegeven die haar hebben gevormd. Ginny heeft een wat stabieler leven en voor haar is het leven wat vriendelijker geweest. Althans voor wat ik gelezen heb. Eigenlijk weten we niet zo heel veel van Ginny.

Als ik heel eerlijk ben, vond ik Lila minder intrigerend dan ik had gehoopt. Ginny vond ik eigenlijk leuker al vond ik bij haar ook niet direct een connectie. En met de andere karakters had ik ook niet een instant klik. Het was prima maar ik heb geen boekenvrienden voor het leven gemaakt. Het thema van sterke vrouwen vind ik dan wel goed maar ik heb niet echt een juichmoment gehad.

hoofdstuk

Plottwists

De perfecte echtgenote zit vol met plottwists. Wendingen die je kan zien aankomen, maar ook niet allemaal. Dat maakt het tot een prima boek en veel lezers zullen aangenaam verrast zijn. Ook ik was soms verrast en heb het boek als een prima thrillerboek ervaren. Maar of ik weggeblazen was? Nee dat niet. Ik voelde niet echt een klik dus met de karakters. Ook wilde ik soms gewoon dat het boek zou opschieten, liever nog dan dat ik wilde weten wat er aan de hand was.

Ik had veel vragen tijdens het lezen. Snap de beweegredenen en eindconclusie van Ginny en Pete niet echt. Het hoofdplot, of nou ja beter gezegd 2 hoofdplotten, vond ik wel prima. De schrijfstijl leest lekker weg maar is niet heel verrassend of bijzonder. Al met al heb ik het als goede leeservaring ervaren, zal het voor velen een prima thriller zijn. Ik hou alleen van bepaalde rauwheid en wat unieke dingen in een verhaal en dat heb ik nu niet helemaal gevonden.

Specificaties De perfecte echtgenote

Auteur: Darby Kane | Uitgever: Volt | Vertaald door Ralph van der Aa | Januari 2022 | 9789021436548 |
336 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.