De school op de rand van Sageland – een magische mysterie

De school op de rand van Sageland van Heather Fawcett is het ultieme boek voor lezers vanaf 10 jaar die van magie en avontuur houden! En natuurlijk voor alle fans van Nevermoor en Bovenwereld. Een superspannend boek in de sferen van Fantastic Beasts en Harry Potter. Met spreekbeurtpakket!

School voor tovenaars en Monsterhoeders

Sinds haar tweelingbroer Winter verdween is alles anders voor Herfst, een 12-jarige monsterhoeder in dienst van Haardstede. Op die school leren jonge magiërs hoe ze het koninkrijk moeten verdedigen tegen de monsters in de Mildernis, maar Herfst waagt zich al iedere dag in dat verraderlijke woud, op zoek naar antwoorden.
Dan krijgt ze bezoek van sterleerling Kai. Hij is voorbestemd om de Holle Draak te verslaan, de grootste dreiging uit de Mildernis. En Kai stelt een interessante ruil voor…

De school op de rand van Sageland 

In het begin moet ik even inkomen in het verhaal van De school op de rand van Sageland. Er gebeurd gelijk al een hoop zoals het mysterie van Herfst haar verdwenen tweelingbroer, een profetie en allerlei soorten monsters en magie. Het deed me door de vele soorten rare monsters een beetje denken aan Fantastic Beasts and how to find them. En door de tovenaarsschool aan Harry Potter. Ook hier is er een profetie over een jongen uitgesproken.

Herfst is een soort Hagrid. Zij woont met haar familie in een huisje aan de rand van het bos. Haar familie is al generaties lang de monsterhoeders. Zij hebben niet de tovenaarsmagie, maar hebben de spraak. Met hun gedachtes kunnen ze de gedachtes van monsters binnendringen en hun zo helpen met hun eigen uitdagingen, maar ook tegenhouden als ze het volk aanvallen.

Een magische mysterie

Dit boek heeft alles wat tieners nodig hebben. Verboden vriendschappen, geheimen die ontdekt moeten worden, ruzies met broers, raadsels die opgelost moeten worden, maar nog veel meer. De school op de rand van Sageland is een magische mysterie. In dit boek vol magie vind je tovenaars, aardheksen, draken, allerlei soorten monsters, betoverde kastelen, een woud dat magisch is en waarin iedereen een rol te spelen heeft en niets is wat het lijkt. En dan is er natuurlijk nog de profetie.

De profetie die zegt dat Kai het voor zijn dertiende verjaardag het op zal nemen tegen de Holle Draak. Ik kan je alvast verklappen dat dit ook echt gebeurd, maar niet op de manier die je aan ziet komen.

Ik vond de school op de rand van Sageland een heerlijk boek om te lezen. In twee dagen las ik hem uit, alles om mij heen vervaagde en ik zat helemaal in het verhaal. Ik hoop dat Heather Fawcett van dit boek een boekenserie gaat maken. Want een tovenaarsschool en heel veel monsters in het woud heeft genoeg ingrediënten voor nog veel meer raadsels, geheimen en profeties om uit te laten komen!

spreekbeurt

Over de schrijfster

Heather Fawcett is geboren en getogen in Vancouver, Canada. Voordat Heather schrijver werd, werkte ze onder meer als archeoloog, technisch schrijver en backstage-assistent voor een theatergezelschap. Heather heeft een master Engelse literatuur afgerond en overwoog kort om professor te worden, totdat ze zich realiseerde dat dat meer inhield dan boeken lezen, enorme hoeveelheden thee drinken en kleurrijke elleboogpatches dragen.

Specificaties De school op de rand van Sageland 

Auteur: Heather Fawcett | Vertaling: Mechteld Jansen | Uitgeverij: de Fontein | 9789026158872 | april 2022 | 400 pagina’s | Meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De school op de rand van Sageland 
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.