Mijn mooiste bloemen boek – een prachtig informatief boek

Mijn mooiste bloemen boek heeft niet voor niets deze titel gekregen. Want dit boek is echt werkelijk prachtig! Een boek waarin je alles leert over bloemen.

hoofd Mijn mooiste bloemen boek

Veel informatie in mijn mooiste bloemen boek

In ‘Mijn mooiste bloemen boek’ kun je alles vinden over bloemen. Van bloesem tot vrucht, van zaadje tot knop. De reis begint met een zaadje, wat wortels krijgt. Uit die wortels groeit een plant, waar uiteindelijk een knop met bloem aan komt.
Er wordt in dit boek ingegaan op bestuiving, bevruchting, fotosynthese en de verschillende zaden van bloemen. Dit wordt kort en bondig gedaan. Met ruim voldoende uitleg, maar niet te ingewikkeld voor jongere kinderen.

Flashback naar de brugklas

Het eerste waar ik aan moest denken toen ik de informatie las uit dit boek, waren de biologielessen op de middelbare school. Ik kreeg meteen een flashback naar de brugklas, waar we de anatomie van de bloem en de bevruchting uitgebreid hebben behandeld. Ik vond dit toen al een super interessant onderwerp, en door de informatie in ‘Mijn mooiste bloemen boek’ te lezen, kun je dit onderwerp ook al op een jongere leeftijd behandelen. Want door de grote hoeveelheid illustraties, die daarnaast ontzettend duidelijk zijn, is deze materie ook al geschikt voor jongere kinderen. Mijn dochter is 8, en vindt dit ook al een enorm interessant boek. Ze ging er meteen zelf in zitten bladeren, en vroeg bij sommige dingen ook meer verduidelijking aan mij.

mijn mooiste bloemen boek

De bloemetjes en de bijtjes

Het gaat in ‘Mijn mooiste bloemen boek’ echt letterlijk over de bloemetjes en de bijtjes. Veel verschillende soorten bloemen komen langs, maar ook verschillende soorten bestuivers. En door al deze bloemetjes en bijtjes hebben wij hier thuis ook een gesprekje gehad over ‘de bloemetjes en de bijtjes‘. Want de vergelijking van de bevruchting bij een bloem en bij de mensen is snel gemaakt en daardoor goed begrijpelijk te maken. Mijn mooiste bloemen boek is echt een prachtig boek! Vanaf het moment dat ik de kaft zag was ik al onder de indruk, maar de illustraties in het boek zijn allemaal ook echt even spectaculair. Het is een geweldige combinatie tussen een informatief leesboek en een prachtig kijkboek.

Een boek waarbij de tekeningen zo mooi zijn, dat je ze wel als poster aan de muur zou willen hangen. Ze zouden dan ook zeker niet misstaan als poster of kijkplaat voor in een klaslokaal. Of gewoon als poster voor in de huiskamer. Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog heel veel plezier van Mijn mooiste bloemen boek ga hebben, als we het thema ‘groei en bloei’ of ‘het tuincentrum’ gaan behandelen in mijn kleuterklas. En tot die tijd, ga ik er gewoon zelf heel veel van genieten! En natuurlijk met de kinderboekenweek thema Gi Ga Groen

Specificaties ‘Mijn mooiste bloemen boek’

Auteur en illustraties: Rachel Ignotofsky | Vertaling: Jan Bos | Uitgeverij: Lannoo | 9789401479974 | maart 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.