De vuurtoren van Biem, een boek van Ton Koene

Ik hou van het strand. Dit is een plek van ontluchten, aarden, vrijheid, wegwaaien, gezelligheid, schurend zand en schatten ontdekken. Elk strand heeft wel weer een andere uitstraling en vibe. Maar dat het iets doet met je gemoed is wel een ding wat zeker is! De vuurtoren van Biem weet op de kaft dit aangename gevoel, de luchtigheid en vrijheid te vangen voor mij. De golven rollen al door de branding en de schelpjes hoor ik rinkelen. Ik kan niet wachten om het boek te openen.

de vuurtoren van Biem

De vuurtoren van Biem

Biem woont op een eiland, in een vuurtoren. En elke dag speelt hij op het strand. Als zijn vader ’s avonds de vuurtorenlamp aanzet dan weet Biem dat hij naar huis moet gaan. Maar op een avond blijft de lamp uit. Zou er iets met zijn vader gebeurd zijn? Zo hard hij kan, rent Biem over het donkere strand naar huis. En dan begint een gevaarlijk avontuur.. De vuurtoren van Biem is een sfeervol verhaal over een jongen, zijn vader en hun vuurtoren. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

de vuurtoren van Biem

Uitwaaien

Ik mis het strand. Als Hagenees ben ik verhuisd naar Brabant, en het strand mis ik misschien wel het meeste. Het uitwaaien, ontdekken, aarden, genieten en zoveel meer wat een strand kan bieden. Gelukkig wonen mijn ouders naast het strand en is dat meteen ook ons favoriete vakantie adresje. De vuurtoren van Biem geeft mij het strandgevoel. De illustraties van Ton Koene zijn zo levend gemaakt. Alsof het daadwerkelijk in beweging is. Ik hoor de golven breken, ruik de zilte lucht, de meeuwen schreeuwen om het hardst en de wind waait mijn haren door de war.

De illustraties in De vuurtoren van Biem roepen zoveel fijne strandprikkels op, wat heerlijk! Ook bij mijn dochter, ze duikt echt in de bladzijdes en gaat lekker mee ontdekken op het eiland. We vergeten bijna dat er een verhaal ook nog is wat verteld wordt. En wat een mooi verhaal is dat! Het begint heerlijk rustig, kalm en vredig. En opeens slaat het om in woest avontuur. Het is echt heel indrukwekkend vinden zowel ik als mijn 7 jarige dochter. Dit boek bruist van de energie.

Mooi avontuur

De belevenis van De vuurtoren van Biem is echt een feestje. Ik ben onder de indruk van de illustraties en het verhaal. Vrijheid, avontuur, dapper zijn, ontdekken en heldhaftigheid zijn thema’s die voor dit boek spreken. Het fijne rustige leventje met veel regelmaat staat opeens op z’n kop. En daar wordt goed op ingespeeld door onze kleine held Biem. Dat is mooi en hoopvol en een fijn voorbeeld. Dit boek gaat veel voorgelezen worden de komende periode!

vuurtoren

Specificaties De vuurtoren van Biem

Auteur en illustrator: Ton Koene | Uitgever: Clavis | Maart 2021 | 58 pagina’s | 9789044841657 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.