Isabella gaat op reis – een nieuw avontuur van de half vampier half fee

Isabella Maan is speciaal omdat ze anders is! Ze is namelijk half vampier en half fee en ze begeeft zich graag onder de gewone mensen. De boeken zijn ideaal om te lezen door meiden van ongeveer 8 jaar. Waar de thema’s vaak uit het dagelijks leven in een uniek jasje worden gegoten. Zo ook dit avontuur! Isabella gaat op reis en maakt weer gave dingen mee!

Isabella gaat op reis

Half vampier half fee

De vader van Isabella is vampier. Hij houdt heel erg van rode sappen en is niet zo dol op de zon. In de nacht is hij vaak wakker. De moeder van Isabelle is fee. Zij houdt heel erg van de natuur en is graag buiten. Ze is dol op groente en fruit. Isabelle heeft ook een jong zusje Honingbloesem. Zij is dol op roze melk en net als Isabelle half vampier half fee.
Door mee te doen aan een tekenwedstrijd van een pak Rolliebollies winnen ze een familievakantie naar de zon. Isabella gaat op reis naar een hotel aan een strand!

Dat brengt de nodige avonturen met zich mee! Papa wil koffers vol met spullen meenemen en moet van alles inleveren bij de luchthaven wat niet mee mag aan boord van het vliegtuig.

Terwijl je leest kun je het helemaal voor je zien hoe dat er aan toe zou gaan. Niet alleen door de fantastische illustraties in roze en zwarttinten maar ook door de manier waarop alles in geuren en kleuren wordt beschreven. Het is een feest om te lezen en de fantasie van kinderen (en volwassenen die dit boek lezen) maakt het hele plaatje vanzelf compleet.

Isabella gaat op reis

Isabella is een verstandig meisje die meestal goed luistert naar haar ouders. Maar soms vindt ze het lastig om dingen goed te overzien. Als ze namelijk om hulp wordt gevraagd door haar vriendin de zeemeermin besluit ze op avontuur te gaan zonder haar ouders dit te laten weten.

Via magische schelpen, magische schelpkettingen en haar toverstafje weet ze de zeemeermin te helpen. Maar er is nog veel meer hulp nodig! Het blijkt namelijk dat de zee vol troep zit die alle badgasten achterlaten op het strand. Dat moet toch anders kunnen!

Plastic soep

Ik vind het super goed dat zo’n groot probleem als de plastic soep in een kinderboek op deze manier wordt verteld. Kinderen worden door het verhaal op een luchtige manier over het probleem verteld en er worden wat tips geopperd hoe mensen hier beter mee om zouden moeten gaan. Wat mij betreft zouden er nog veel meer van zulk soort boeken mogen worden geschreven waarbij de nadruk niet direct ligt op de oceaanvervuiling maar het in een mooi verhaal mee genomen wordt.

Isabella gaat op reis samen met haar ouders en de familie van de zeemeermin om het probleem op te lossen zodat de zeedieren weer zonder gevaar kunnen rondzwemmen.

Een perfect boek om mee te nemen op vakantie! Met leuke extra’s als een quiz en een schelpenketting maken!

Specificaties Isabella gaat op reis

Auteur: Harriet Muncaster | Standaard uitgeverij | 9789002273087 | april 2021 | 128 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Isabella gaat op reis
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.