Langstaarts wraak – een supereditie Warrior Cats

Na Vuursters missie in de DonderClan, de terugkeer van de HemelClan in die clan, Geeltands geheim in de SchaduwClan en Kromsters belofte in de RivierClan is er nog 1 clan over in het woud. Namelijk de WindClan. In deze supereditie, Langstaarts wraak, is de hoofdrol weggelegd voor Langkit. Zoon van twee tunnellopers die droomt van de heide en de wind door zijn vacht.

Langstaarts wraak

Langpoot is een trouwe WindClanleerling die niets liever wil dan zijn Clan beschermen – totdat zijn vader door een tragisch incident om het leven komt. Als krijger zit hij nog steeds vol verbittering en een allesverterend verlangen om zijn vader te wreken. Hij verlaat de Clan en begint aan een gevaarlijke zoek- tocht : Langstaarts wraak. Zo overtreedt hij de krijgscode. Maar het leven buiten de Clan is vol gevaren en Langstaart wordt gedwongen een keuze te maken.

Langstaarts wraak

Heiderenner of tunnelloper

Langkit wordt geboren als de zoon van twee tunnellopers. Die term had ik nog niet eerder gehoord in de boeken van Erin Hunter. Het blijkt dat de WindClan vroeger 2 specialiteiten had. De tunnellopers groeven tunnels onder de heuvels waarmee ze in bladkaal ook konijnen konden vangen. Maar Heidester vind dit maar niks. De kittens die leerling worden, worden heiderenners veilig boven de grond. Alle hoop is gevestigd op Langkit. Maar hij droomt van de heide, de wind door zijn vacht en avontuur. Hij besluit om tegen de wens van zijn vader in te gaan. Maar dan is er een tragisch ongeluk en overlijdt zijn vader. Langpoot is woest en zint op wraak, maar weet dat hij moet wachten tot hij geen leerling meer is.
Langstaarts wraak blijft echter aanwezig en hij besluit weg te gaan bij de WindClan het grote avontuur tegemoet.

Hij maakt een vriend, een poesiepoes, die zijn leven meerdere keren redt. Joris besluit mee te gaan op avontuur en zij aan zij maken ze de mooiste avonturen mee.

Wraak of vrede

Langstaarts wraak is bijna niet te stoppen, maar wie weet zal de waarheid hem tegenhouden. Een prachtig boek weer over vriendschap, verdriet, dingen leren en over vergeven.
Aan het einde van het boek passen dan voor mij alle puzzelstukjes in elkaar met een prachtige verwijzing naar de profetie van Vuurster.

Langstaarts wraak is wederom een boek om achter elkaar uit te lezen en je te verwonderen van de wereld om je heen door de ogen van krijgers van katten. Voor kinderen vanaf 10 jaar een magische wereld door de ogen van woudkatten!

Specificaties Langstaars wraak

Auteur: Erin Hunter | Vertaling: Ans van der Graaff | Baeckens Books en Pelckmans | 9789059249769 | november 2021 | 600 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Langstaarts wraak
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.