Dit is onze wereld, een onvergetelijke reis langs 20 kinderen

Wat is de wereld groot en klein tegelijk. Als Nederlanders houden we best van onze tradities en gewoontes, maar tegelijk staan we ook heel erg open voor andere culturen. Al is de spaghetti bolognese hier toch echt anders dan in Italië zelf. Kinderen vinden het prachtig al die verschillende landen en lezen hier graag over. Kortgeleden kwam er een meisje uit Oekraïne bij mijn oudste dochter in de klas. Ze moest vluchten voor de oorlog. Inmiddels is ze weer terug, maar dat heeft zeker indruk gemaakt ook op mijn dochter. Ze heeft veel vragen over hoe ze daar dan wonen en hoe andere kinderen eigenlijk wonen. Dit is onze wereld komt dus op het juiste moment in ons huis!

dit is onze wereld

Dit is onze wereld

Maak een onvergetelijke reis rond onze wereld en bezoek twintig kinderen die allemaal op een heel andere manier leven. Zwem met schildpadden langs een koraalrif in de Stille Oceaan, hoed rendieren in het besneeuwde Siberië en zoef naar school met een kabelbaan door de bergen van de Andes. Van Amerikaanse stad New York tot de Afrikaanse savanne, wij mensen leven op allerlei plekken en op allerlei manieren. Dit boek laat je zien hoe verschillend we allemaal zijn – én hoeveel we gemeen hebben met elkaar. Dit is onze wereld is een kleurrijk prentenboek.

Gemaakt met liefde

Dit is onze wereld is gemaakt met liefde en dat is goed voelbaar. In woord en tekst is dit boek een lief kleurrijk feestje. Auteur Tracey Turner heeft meer dan 70 (!) boeken geschreven. De meeste daarvan non-fictie voor kinderen. Ze schrijft over onderwerpen als uitvindingen. het universum, onbeleefde woorden en dodelijke gevaren. Ze woont in Bath, Engeland, met haar man en zoon.

Asa Gilland is een Zweedse illustrator. Ze houdt van alles wat met retro, eigenzinnige beelden en volkskunstthema’s te maken heeft. Ze studeerde interieurvormgeving aan de Academia Italiana Moda. Al twintig jaar ervaring heeft ze met het maken van illustratie en design.

De wereld rond

Dit is onze wereld is meteen heel uitnodigend om open te slaan voor mijn oudste dochter. Ik vind het zelf als volwassene heel fijn dat er een inhoudsopgave voorin zit en een index achterin. Dat geeft mij diverse opties van navigeren door het boek. Het voorwoord maakt het persoonlijk en ook mijn dochter wil graag dat ik deze voorlees. Daarna volgt een kaart en daarop zie je alle kinderen staan waar we naar toe kunnen gaan reizen.

We blijven best wel even hangen in deze wereldkaart want er is zoveel te zien! Uiteraard wil mijn dochter weten waar ze zelf woont. Helaas is dit niet heel zichtbaar want het kindje uit Venetië staat voor een groot deel van Europa en dus ook ons landje geïllustreerd. Misschien was het dan ook leuk geweest om nog een landkaart toe te voegen zonder illustraties. Maar het is verder niet storend. Wij zijn klaar voor onze reis in Dit is onze wereld.

Diversiteit

Wat een toffe locaties haalt dit boek aan! We reizen naar de Amazone, langs New York en weer naar De Yungasvallei. Ik zie bekende plekken maar ook nieuwere plekken. Zo ken ik Supai in Arizona wel, maar had ik er nooit bewust zo naar gekeken. Misschien omdat dit de middenpagina is, en in de lengte gedrukt dat deze pagina extra opvalt. Het is hoe dan ook erg boeiend voor mijn dochter om meer te horen over deze plek. Dit is onze wereld laat dan ook een leuke diversiteit zien aan plekken. Voor volwassenen is het ook niet saai wat ook fijn is. Want een geliefd boek wordt keer op keer erbij gepakt.

Het is echt een boek om lekker in de bladeren. Er staat boeiende en leuke informatie in en de illustraties sluiten hier prima bij aan. Het is speels, niet kinderachtig en waar nodig realistisch genoeg. Zowel ik als mijn dochter vinden Dit is onze wereld een heerlijk boek. Het zit zelfs al in haar tas om mee naar school te gaan. Wat ons betreft een aanrader!

Specificaties Dit is onze wereld

Auteur: Tracey Turner | Illustrator: Asa Gilland | Vertaald door Denise Bos | Uitgever: Flamingo / BBNC | juni 2022 | 9789045327204 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.