Ik ben niet vermist – over een hond die niet gevonden wil worden

Van sommige prentenboeken moet je gewoon heel hard lachen. ‘Ik ben niet vermist’ is weer zo’n supergrappig prentenboek. Alleen al de titel en de kaft zorgen ervoor dat je het boek meteen wil lezen. Want hoezo is de hond op de voorzijde, die op de poster is afgedrukt, niet vermist?

Ik ben niet vermist

Een hond die zijn baasje niet kwijt is: ik ben niet vermist

Hond Buddy is helemaal klaar met het huisdierenbestaan. De kleertjes, die verplichte trucjes voor hij een koekje krijgt en het allerergst: die vreselijke lampenkapkraag der schaamte… hij heeft er genoeg van! Daarom ontsnapt hij, om zijn droom waar te maken om een ware Vrije Wolf te worden. Maar dan ziet hij zijn baasje (of wacht, ex-baasje) met een nieuwe hond – en wordt hij onverwacht jaloers. Het enige wat hij wilde was wat ruimte om in alle rust te poepen, niet dat zijn ex-baasje hem volledig zou vergeten! Kan hij nog terug naar huis, of is hij voor altijd de gebeten hond in Ik ben niet vermist.

Klaar met je huidige bestaan

Soms ben je er gewoon even helemaal klaar mee. Je huidige bestaan is niet wat je ervan hebt verwacht, maar wat doe je dan? Hond Buddy wil niet als een hond behandeld worden. Hij wil respect! Daarom is hij weggelopen. Maar zijn baasje mist hem enorm, en hangt daarom posters op. Maar Buddy zegt: ‘Ik ben niet vermist!’ Hij wil gewoon niet gevonden worden. Soms lijkt het gras bij de buren een stuk groener, en kom je uiteindelijk bedrogen uit. Want iets kan in je hoofd heel mooi lijken, soms kom je erachter dat je huidige leven eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is. En dat ervaart Buddy ook: al wil hij het misschien toch niet helemaal toegeven. Dat geeft alleen maar gezichtsverlies!

Een mega grappig prentenboek

Wat een grappig boek is dit zeg! Ben je gek op boeken met humor, en een beetje een sarcastische ondertoon, dan zit je zeker goed met ‘Ik ben niet vermist’. Dit boek is namelijk niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Ik heb gewoon hardop moeten lachen om deze grapjes, en ik kan niet wachten tot de zomervakantie voorbij is en ik dit boek aan de kleuters in mijn klas kan gaan voorlezen!

De hoofdpersoon, de hond Buddy, is echt een hond met een eigen karakter. Hij heeft zijn eigen mening en kijkt kritisch naar zijn eigen hondenleven. En in eerste instantie ervaart hij dit ook echt als een hondenleven, maar later merkt hij dat het toch eigenlijk zo slecht nog niet is! Want een vriend hebben én lekker gekriebel worden, is toch ook wel wat waard! De tekeningen in Ik ben niet vermist sluiten perfect aan bij het karakter van Buddy. Voor mij is dit echt een topboek, en ik ga dit zeker elk jaar voorlezen in mijn klas! (of gewoon zelf nog een keer stiekem lezen….)

Specificaties ‘Ik ben niet vermist’

Auteur: Kashelle Gourley | Illustraties: Skylar Hogan | Vertaling: Denise Bos | Uitgeverij: Flamingo/ BBNC | 9789045327198 | juli 2022 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.