Drie kleine aapjes, een ondeugend verhaal

Eergisteren kwam er al een blog online met leuke peuterboeken over feest en dieren met daarin twee boekjes over Aapje. Vandaag een prentenboek over drie kleine aapjes. 

drie kleine aapjes

Drie kleine aapjes

Als ouder lees je dit boek met in je achterhoofd dat de 3 apen best wel eens drie hele ondeugende kleutertjes kunnen zijn. Ohw ohw ohw wat een kattenkwaad halen ze uit. Ik heb dit boek nu een paar keer voorgelezen aan peuters en kleuters en ik heb gelukkig nog geen verhalen gehad van vraagouders dat hun dierbare kroost gekke dingen leren hier.

Lange leven de kleine kinderen die nog niet zo ‘doordenken’ over grappen die in boeken en films voorkomen.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Ik vertel je graag meer over de drie kleine aapjes.

drie kleine aapjes

Drie kleine aapjes als huisdier

Elvira Knip heeft 3 apen als huisdier. Ze zorgde goed voor haar drie kleine aapjes. Op een ochtend ging ze even weg voor een boodschap, de drie ondeugden waren alleen niet zo lief toen ze weg ging. Ze gooiden alle spullen in de gang, klapten de paraplu’s open, trokken de veren uit haar mooiste hoed.

Ja dat vond Elvira natuurlijk niet leuk. Wat een stoute aapjes. Elvira houdt erg van hoeden ( bijna op elke pagina heeft ze een andere hoed op) dus de volgende dag ging ze een nieuwe hoed kopen.

drie stoute kleutertjes

Weer waren de drie kleine aapjes stout. Ze verveelden zich gooiden de prullenbak leeg, verscheurden de kranten en nog veel meer. Elvira vroeg waar ze deze ellendige aapjes aan had verdiend. De volgende morgen ging ze weer boodschappen halen en dit keer maakten de 3 apen een rommel van haar keuken.

Ze waren gewoon vreselijke kleine aapjes! Elvira ging de volgende dag weer weg om boodschappen te doen en nu ontdekten ze de badkamer. Elvira slaakte een kreet toen ze thuiskwam had ze maar een leven zonder akelige kleine aapjes!

De volgende dag moest Elvira naar haar zieke moeder en toen ze terug kwam was het overal in huis schoon en opgeruimd. Maar de drie kleine aapjes waren nergens te bekennen. Elvira was ontroostbaar en haar hele zakdoek was doorweekt van de tranen. Ze liep naar de kast om een droge te pakken. Daar zaten haar lieve stoute kleine aapjes! Toen ze die avond tevreden naar bed ging ontdekte ze in haar bed alle vorken en lepels uit de keuken en blikjes sardientjes. Dat kun je verwachten met drie kleine aapjes in huis.

Wat vinden wij ervan?

En zijn jullie het met mij eens dat dit best wel eens kan refereren naar 3 ondeugende kleutertjes. Die alleen thuis blijven in huis terwijl jij even weg gaat?

Plunderen ze niet de koektrommel. Gooien ze alle speelgoedbakken leeg of pakken ze van alles uit de koelkast. En staat het hele aanrecht nog vol.. Ik ben erg benieuwd hoe dochterlief zich gaat gedragen als ik langer weg ben dan even vuilnis wegbrengen om de hoek.

Prachtig geïllustreerd met drie kleine aapjes met grote ogen. Zeer creatieve hoeden voor Elvira en heel veel rommel!

Specificaties drie kleine aapjes

Auteur: Quentin Blake | Uitgeverij: Leopold | 9789025872090 | 40 pagina’s | april 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.