Keet Kameel voelt zich helemaal oké! … Een grappig prentenboek

Een kameel hoort thuis in de woestijn. Je zou dus denken dat een kameel helemaal geen last heeft van de hitte. Keet Kameel voelt zich helemaal oké! Tenminste, dat is wat ze wil doen voorkomen. Maar eigenlijk voelt ze zich helemaal niet zo goed. Toch wil ze dat niet toegeven. Want dat is toch wel een beetje gezichtsverlies. Maar hoe lang kun je dat zo volhouden?

Keet Kameel voelt zich helemaal oké

Keet Kameel voelt zich helemaal oké! samenvatting

Keet Kameel heeft het heel warm. Maar tegen Hagedis en Springmuis doet ze net alsof ze enorm geniet van de brandende zon en het hete zand. Want kamelen zijn gemaakt voor de woestijn… toch?
Gelukkig is er een nuchtere struisvogel die Keet leert dat het COOL is om eerlijk te zeggen hoe je je voelt… zelfs in een HETE woestijn!

Eerlijk zeggen hoe je je voelt

Ik moest heel erg lachen om dit boek. Ik vond het zelf stiekem ook wel heel erg herkenbaar. Want ik ben soms zelf wel als Keet Kameel. Ik probeer me vaak groot te houden. Ik wil anderen niet tot last zijn, en zal eerder dingen voor mezelf houden dan dat iemand anders er ook maar een beetje last van heeft. Keet Kameel voelt zich helemaal oké…. dat is tenminste wat ze zegt. In dit boek wordt kinderen op een grappige manier duidelijk gemaakt dat het helemaal niet nodig is om jezelf groot te houden, je mag best zeggen wat je voelt. Dat maakt je niet zwak of een mislukkeling, maar juist het is juist stoer!

Keet Kameel voelt zich helemaal oké

Een visueel aantrekkelijk boek

Het boek ziet er ontzettend tof en visueel aantrekkelijk uit. Je waant je meteen midden in een woestijnlandschap, met de bladzijdes in full colour. Je ziet aan Keet Kameel dat ze zich steeds slechter begint te voelen, maar Keet Kameel blijft zeggen dat ze zich helemaal oké voelt. Zelfs wanneer ze neerzakt, het zweet van haar voorhoofd druipt en haar bult helemaal slap hangt, blijft ze zeggen dat er niets aan de hand is. Gelukkig is daar Struisvogel en komt alles toch nog goed.

Van deze auteur en illustrator kende ik nog geen enkel boek, dus ik vond het wel heel leuk om deze nieuwe namen te ontdekken. Wat me wel opviel, is dat Keet Kameel eigenlijk geen kameel is, maar een dromedaris. Bij mijn bezoek aan de kamelenboerderij heb ik wel geleerd dat wij in Nederland wel echt het verschil maken tussen een kameel en een dromedaris. Maar dat er in het buitenland vaak voor beide soorten wordt gesproken over een kameel (de kameel en de dromedaris is dan de Arabische kameel). Maar dat maakt Keet helemaal niet uit, of ze nu een dromedaris of kameel is. Want Keet Kameel voelt zich helemaal oké!

Specificaties ‘Keet Kameel voelt zich helemaal oke!’

Auteur: Wendy Meddour | Illustraties: Carmen Sadaña | Vertaling: Ellen Hosmar | Illustraties: Veltman Uitgevers | 9789048321575 | 19 februari 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.