Klaas de Kat verdwaalt met Kerst – een avontuurlijk kerstprentenboek

Ik ben dol op boeken over de kerst. Ik ben sowieso dol op kerst. Klaas de Kat verdwaalt met Kerst is een sfeervol prentenboek, heerlijk om voor te lezen aan kleuters en zo helemaal in de stemming te komen voor de mooiste tijd van het jaar!

hoofd Klaas de Kat verdwaalt met Kerst

Een kerstavontuur: Klaas de Kat verdwaalt met Kerst

Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag moet zijn mand plaatsmaken voor een kerstboom. Klaas voelt zich niet meer welkom, en loopt weg. Per ongeluk raakt hij verdwaald. Hij begint aan een avontuur terug naar huis, langs allerlei plekken waar Kerst gevierd wordt… Zal hij zijn thuis ooit terugvinden?

Kerstmis

Een heerlijk kerstverhaal

Wat is Klaas de Kat verdwaalt met Kerst een fijn voorleesverhaal zeg! Het verhaal is heel sfeervol, je voelt meteen de kerstsfeer. Het heeft ook de juiste hoeveelheid spanning. Voor jonge kinderen is het zo dat ze hierdoor op het puntje van hun stoel zitten, maar het is ook weer net niet té spannend. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed! Dat maakt dit boek heerlijk om voor te lezen. Lekker aan je eigen kinderen, of als juf aan je klas.

Klaas de Kat verdwaalt met Kerst

Geschreven vanuit het perspectief van Klaas

‘Klaas de Kat verdwaalt met Kerst’ is origineel, omdat het is geschreven vanuit het perspectief van Klaas de Kat zelf. Zo kun je je echt in hem verplaatsen. Hij vraagt zich af wat die boom nu in de huiskamer doet, die hoort toch in het bos? En ook de drukte met de kerstdagen kan hij niet plaatsen. Het is leuk dat het boek op deze manier is geschreven, omdat jonge kinderen zich op deze manier slimmer voelen dan Klaas, en zelf kunnen uitleggen aan degene die het boek voorleest wat er precies aan de hand is!

De illustraties zijn echt geweldig. Mooie afwisselende personages, een fantastisch kleurgebruik en veel kleine details die te ontdekken zijn op de tekeningen. ‘Klaas de Kat verdwaalt met Kerst’ is wat mij betreft een boek dat elk jaar met de kerst weer uit de kast gehaald kan worden!

Lees ook Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas

Specificaties ‘Klaas de Kat verdwaalt met Kerst’

Auteur: Barend Last & Anouk Overman | Illustraties: Géwout Esselink | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051169300 | Oktober 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.