Educatieve opvoedboeken van Difrax, een handige verzameling

Difrax wordt met de jaren een steeds groter babymerk. Zo is het assortiment een tijdje geleden uitgebreid met educatieve opvoedboeken van Difrax.

hoofd Educatieve opvoedboeken van Difrax

Educatieve opvoedboeken van Difrax

Mimi de Eet Fee en haar collega-feeën spelen de hoofdrollen in de educatieve opvoedboeken van Difrax. Deze boeken helpen kinderen op weg in belangrijke leerervaringen als : stoppen met de speen, zindelijk worden, gezond leren eten, het aanleren van een goede mondhygiëne en het ontwikkelen van een regelmatige nachtrust.

Stapsgewijs wordt elk onderwerp besproken en begrijpelijk gemaakt met voorleesverhaaltjes, spelletjes, kalenders en stickers.

Bij alle producten schakelt Difrax de hulp in van specialisten en zo ook bij het maken van deze educatieve opvoedboeken.

Stoppen met foppen:

Het stoppen met Foppen boek biedt onder begeleiding van SoeSoe de fopspenen fee een stappenplan om binnen 15 dagen zonder speen te leren jezelf te troosten en in slaap te vallen.

Hoe stoppen met de fopspeen? Wanneer stoppen met de fopspeen? Is een fopspeen nog wel verantwoord? Waarom stoppen met de fopspeen? Zomaar wat vragen die ouders hebben als hun kind een fopspeen gebruikt. Difrax ontwikkelde daarom samen met medische experts dit populaire Stoppen met Foppen Boek.

Het Hap Slik weg boek:

Eten en drinken gaat bij de één vanzelf goed, maar is bij de ander minder vanzelfsprekend. Met dit educatieve opvoedboek wordt leren eten en leren lusten een leuke ervaring en ontdekkingsreis voor je kind. Het Hap Slik Weg boek ondersteunt je bij het opvoeden van je kind. Met Mimi de Eetfee wordt leren eten en leren lusten een leuke ervaring en ontdekkingsreis voor je kind.

Het schone smoelen boek:

Een gezond melkgebit begint bij elke dag goed tandenpoetsen. Maar hoe geef je je kind op een leuke manier het belang van goed tandenpoetsen mee? Voor deze vragen en meer heeft Difrax het Schone Smoelen Boek ontwikkeld als een praktisch, maar vooral leuk hulpmiddel bij het goed leren tandenpoetsen samen met Tootsie de Tandenpoets fee.

Het gaap en slaap boek educatieve opvoedboeken

het gaap en slaap boek

Is slapen gaan een dagelijkse strijd? Of wordt je kind ’s nachts vaak wakker? En: hoeveel uur slaap heeft een kind eigenlijk nodig?  Met dit boek wordt het leren genieten van een heerlijke nachtrust een leuke ervaring en ontdekkingsreis. De handige Tips en Tricks van Suzie de Slaapfee werden haar ingefluisterd door een specialist op het gebied van slaap en slaapstoornissen. Een aanrader voor je collectie educatieve opvoedboeken.

Het droge boeken boek

Hoe geef ik mijn peuter zindelijkheidstraining? Wanneer is een kind zindelijk? Bij de één gaat zindelijk worden vanzelf goed, bij de ander is op het potje leren gaan en plassen zonder vertrouwde luier minder vanzelfsprekend. Het Droge Broeken opvoedboek, een van de delen van de educatieve opvoedboeken van Difrax, maakt zindelijk worden tot een leuke ervaring en ontdekkingsreis voor je kind samen met de hulp van Pipi de WC- fee.

Omdat ik als gastouder van jonge kinderen veel kinderen help zindelijk te krijgen heb ik dit boek uit het plastic gehaald en doorgebladerd voor jullie om een eerlijke mening te kunnen geven over de opzet van Difrax met deze boeken. Dit boek doet dan ook niet mee met de winactie!

Wat vind ik van de educatieve opvoedboeken?

droge broeken boek

Allereerst vind ik het super goed dat er niet alleen aandacht wordt gegeven voor droog zijn overdag maar ook zijn voor droog in de nacht. Daarnaast zitten er twee vellen in met beloningsstickers voor de dag waar er verschil is tussen een plas en een poep sticker. Zo is het voor de kinderen heel duidelijk wat ze die dag op de wc hebben gedaan en waarom ze beloond zijn. In plaats van hoe ik nu doe 1 sticker voor een plas en 2 stickers voor een poep!

zindelijkheidstraining boek

Het boek is dik! wel 90 pagina’s glanzend kleurrijke vol geillustreerde en vol geschreven pagina’s met tips en spelletjes en voorleesverhaaltjes.

Educatieve opvoedboeken van Difrax

Er wordt benadrukt dat er uit alle billen poep komt. Bij mensen en bij dieren en dat alle billen er anders uitzien. Er wordt uitgelegd en benadrukt dat ongelukjes echt niet erg zijn!

Wat ook heel goed wordt uitgelegd is dat ons lichaam een grote poepfabriek is. Want alles wat we eten en drinken moet er ook weer uit.

Educatieve opvoedboeken van Difrax

Kaat mag nadat ze een week droge boeken en luiervrij is geweest een plas en poepfeestje geven. Super leuk om te doen natuurlijk! Met heerlijke chocolade drollen 🙂 Ja het zijn grappige educatieve opvoedboeken!

Educatieve opvoedboeken van Difrax

De laatste 22 pagina’s is speciaal voor papa’s mama’s en pedagogisch medewerkers met belangrijke achtergrondinformatie en uitleg!

Kortom.. Ja ik ben overtuigd dit zijn geweldige boeken om te hebben!

Al deze boeken zijn ook te koop op de site  van Difrax

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.