Illie Billie en Keesie Beesie, een suikervrij en melkvrij prentenboek

Ken jij Illie Bllie al? En Keesie Beesie dan? Nee, nou vooruit laat ik wat over ze vertellen. Illie Billie is een klein paars kevertje. En Keesie Beesie is een klein oranje rupsje. Zij staan samen met nog meer kleine kriebelbeestjes voor voedsel intoleranties en allergieën. Jessica Mendels, bekend van tv, schreef haar eerste prentenboek! Hoofdpersoon is Illie Billie die suikervrij eet. En Illie Billie geeft een feestje net zoals Jessica deed!

illie billie

Jessica Mendels

Jessica Mendels werd tijdens haar zwangerschap ziek. Haar oudste dochter Ilse blijkt dezelfde ziekte te hebben. Zij hebben samen de erfelijke vorm van diabetes, type MODY. Hierdoor eten zij geen tarwe en geraffineerde suiker meer. Haar tweede dochter kan niet tegen koemelk. En papa Paul is de vegetarische slager! Een hoop aparte wensen binnen 1 gezin. Ondanks dit alles weten Jessica en haar man van elke maaltijd een feestje te maken. Op haar site jessicaonline deelt ze wat van die overheerlijke recepten! En het mooie is dat Jessica en Ilse beiden geen insuline hoeven te spuiten!

vrij van voedingsstoffen

Illie Billie en Keesie Beesie

Illie Billie is dus dochter Ilse en Keesie Beesie is dochter Eva Keesje. Naast deze twee karakters komen er in het prentenboek Illie Billie is jarig, nog meer beestjes voor. Zo is er een beestje voor gluten, pinda’s en noten, vegetarisch, soya en kippenei. En dan heb je ook nog Tommie en Timmie. Twee ondeugende spinnetjes die alles mogen eten.

Dochterlief mocht mee naar de perslancering en nadat ik het boekje had voorgelezen zei ze heel wijs. “Mama ik ben Tommie en Timmie en jij bent Illie Billie Keesie Beesie. Maar dat is wel een beetje lang. Zullen we je Illie Keesie noemen?” Want ja ik ben natuurlijk intolerant voor sacharose en lactose.

Tijdens de lancering was het een waar feestje! We kregen een prachtige matching tattoo waar ik er nog wel 40 van zou willen hebben trouwens. Wat een schatje is dat kleine paarse kevertje en hoe handig als ik gewoon een (nep) tattoo neem van Illie Billie en Keesie Beesie. Zodra deze handige printen op verpakkingen landelijk zijn ingesteld weet iedereen waar die rekening mee moet houden! Heel handig voor in de horeca enzo. Maar ook super handig voor in de supermarkt. Zo kunnen kinderen die nog niet kunnen lezen al wel aan de verpakking zien of ze het mogen of niet.

tatoeage paarse kever

Het prentenboek

illie billie prentenboek

Het prentenboek Illie Billie is jarig is super schattig gemaakt. Niet alleen zijn de illustraties van Eva Jansen enorm goed gelukt ook het verhaal spreekt de kinderen aan. De kriebelbeestjes hebben prachtig sprekende ogen en zijn makkelijk na te tekenen. Ja echt waar want ik heb het geprobeerd tijdens het feestje.

illie billie tekenen

Hebben jou kinderen een kindje in de klas die iets niet kan eten dan zullen de kinderen zich goed kunnen identificeren met dit boek. En hoe gaaf zou het zijn als papa’s en mama’s tijdens het trakteren op school ook rekening houden met zo’n kindje om wat mee te geven zodat er ook aandacht aan haar/hem wordt gegeven!

Illie Billie nodigt al haar vriendjes uit en Keesie Beesie schrijft netjes op wat ze allemaal niet mogen eten. Illie Billie zorgt dat er voor iedereen wat lekkers te eten is en zelf mag ze alles want alles is zonder suiker gemaakt!

Ik gaf ook laatst mijn eigen feestje. Waarbij er iemand kwam die geen gluten mag eten en iemand die Vegan at. Gelukkig had ik ook allemaal gezonde en lekkere hapjes neergezet, net als Illie Billie doet op haar verjaardag!

Auteur: Jessica Mendels | Uitgever: Jessica Mendels |9789082849608 | juni 2018 | 22 pagina’s | meer informate vind je hier

illie billie stickers

Artikelen Illie Billie bij de Stulp

Iedereen die met kinderen werkt kent de Stulp wel. De groothandel voor stickers en beloningskaarten.

Hier kun je ook producten van Illie Billie vinden!

Producten met Illie Billie, Keesie Beesie en Flinn

ketchup zonder suiker en chili saus zonder suiker

Tijdens het feestje konden wij uitgebreid proeven van de heerlijkste frituurproducten van de Vegetarische Slager en konden we dippen in Illie Billie Ketchup en Illie Billie Chili. 2 sauzen die Jessica in samenwerking met Verstegen ontwikkelde. Vanaf week 38 liggen ze in de schappen van de Albert Heijn!

snoep zonder suiker

De snoepjes van Food2smile zijn ook uitgebreid met Illie Billie, Keesie Beesie en Flinn. Nu lijkt het vanzelfsprekend dat er geen noten en pinda’s in gummies zitten. Maar voor kinderen zijn die dingen nog helemaal niet vanzelf sprekend. Hoe fijn is het voor hun dat ze Flinn zien en weten dat ze het mogen eten!

In de choco zit melk en daarom staat Keesie Beesie daar niet op!

Pip ijsjes zonder suiker

Op het feestje was er ook suikervrij ijs van PIP te vinden die alleen maar van puur groente en fruitsap wordt gemaakt. Helaas is dat product nog niet te vinden in de winkels. En staat Illie Billie er nog niet op. Ze hebben wel geprobeerd om bij Picnic binnen te komen, maar dat is helaas nog niet gelukt. Dus allemaal aanvragen bij Picnic als je daar je boodschappen besteld! En hopen dat ze snel de producten van Illie Billie gaan voorzien.

Vraag aan mijn lezers:

Wat zou jij er van vinden als op alle producten overzichtelijk komt te staan met pictogrammen of een product vrij is van iets? In veel supermarkten zie je al een picto voor glutenvrij.

En nog een vraag: Hou jij rekening met trakteren met kinderen in de klas die niet alles mogen eten? Geef je ze dan een appel, of maak je voor hun wat aparts klaar?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.