Het grote diplomaboek, een persoonlijke beloning

Vorige week schreef ik nog over de grote schoonmaakbijbel als ideaal cadeau voor studenten die op kamers gaan wonen. Maar er is ook een diplomaboek voor flinke kinderen, mama’s en papa’s! Namelijk het Grote Diplomaboek.

Het grote Diplomaboek

Het grote diplomaboek

Waar je vroeger met een beetje mazzel een strikdiploma kreeg, je zwemdiploma(‘s) en je schooldiploma’s is het in deze eeuw bijna een strijd om steeds weer nieuwe diploma’s te verzinnen.

Diplomaboek voor flinke kinderen, mama’s en papa’s!

Een van de eerste dingen die ik om mij heen geïntroduceerd zag worden was bijvoorbeeld het pietendiploma waar kinderen allerlei acrobatische dingen moesten kunnen net zoals de pieten. Of het fietsdiploma!

fietsdiploma

Daarna volgde al snel het potjesdiploma of zindelijkheidsdiploma. Vroeger waren de kinderen snel zindelijk door de wasbare luiers en snel doorlekkende luiers. Tegenwoordig zijn de luiers zo goed absorberend dat de kinderen het allemaal wel prettig vinden en steeds later zindelijk worden. Onze dochter heeft er ook nog niet zo veel zin in. Spelen is ook zo veel leuker dan je druk maken over het toiletbezoek natuurlijk!

Het grote diplomaboek eet netjes

Natuurlijk kun je zelf nu heel veel diploma’s gaan verzinnen voor fietsen, goed je bordje leeg eten en doorslapen in je eigen bedje. Maar de schrijfsters van Mamabaas verzonnen een supergaaf cadeauboekje vol met originele diploma’s!

Illustraties  het grote Diplomaboek

Het grote diplomaboek staat vol superleuke illustraties van Emma Thyssen. Kinderen begrijpen precies wat de bedoeling is van het diploma ook als ze nog niet kunnen lezen.

Het grote diplomaboek tandarts diploma
Het grote diplomaboek tandarts diploma

Wat ik ook erg leuk vind is dat er een diploma is voor alle grote mensentanden. Veel ouders beginnen immers braaf aan een babydagboek en vaak ook nog wel van 0-4 jaar maar daarna wordt er al snel niks meer opgeschreven omdat er dan een kleiner broertje of zusje aanwezig is of mama ( sja het zijn bijna altijd de mama’s die dingen bijhouden) er gewoon geen zin meer in heeft. Met deze diploma uit het grote diplomaboek moet dat wel!

School – Peuterspeelzaal – Kinderdagverblijf

stoere indiaan diploma

Er zijn veel diploma’s in het grote diploma boek ook voor lief naar school gaan en natuurlijk zindelijkheidstraining in alle fases. Maar ook voor neus snuiten, schoenen aandoen, jas aandoen helpen met boodschappen en noem maar op.

snuitdiploma

En speciaal voor vroege kindertjes, of voor luie papa’s en mama’s. Er zijn ook diploma’s voor het doorslapen in eigen bed of stil in bed liggen tot ze op mogen staan. Goede aanvulling in het grote diplomaboek.

diplomaboek
stil in bed diploma

Leuke handtekeningen!

snuitdiploma

Wat echt super leuk is van bijna alle diploma’s is dat er bijna overal leuke handtekeningen zijn gezet door de jury die de diploma’s heeft ondertekend. Er zijn zelfs 3 diploma’s voor mama’s en 1 diploma voor papa’s waar de kinderen ook zelf hun handtekening mogen zetten.

Het grote diplomaboek van Uitgeverij Lannoo is een absolute aanrader om cadeau te doen. Compleet in Mama Baas stijl, kun je hier heel wat diploma’s mee uitschrijven voor je kleine grut.

Specificaties Het grote diplomaboek

Auteur: Sofie Vanherpe | Emma Thyssen| Uitgever: Lannoo | Co-auteur: Mama Baas | 9789401435888 | juni 2016 | 30 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.