Welterusten nijntje, een boek met lichtjes op elke bladzijde

Al van kleins af aan zijn mijn dochters gek op de nijntje app. Dit is een vriendelijk spel waarbij je in de wereld van nijntje duikt. Je komt in haar huisje, kan met mama pluis bakken en je kan mooie schilderijen tekenen. Maar ook in de tuin kunnen dingen groeien waarmee je kan bakken, of wat dacht je van lekker spetteren in bad? Het kan allemaal, maar één van de leukste onderdelen vinden mijn dochters de droom van nijntje. Als ze in bed ligt en gaat slapen, dan drijft ze weg op een wolkje en dan mag je vervolgens de sterren proberen te vangen. De voorkant van Welterusten nijntje doet ze precies aan dat spelletje denken!

hoofd Welterusten nijntje

Welterusten nijntje

Beleef samen met nijntje het bedtijdritueel in dit stevige kartonboek met lichtjes. Van kleertjes uit, pyjama aan, tot tandenpoetsen en een verhaaltje lezen. Op iedere pagina komt er steeds een ster bij, die echt licht geeft. Welterusten nijntje is een ideaal boek om te lezen voor het slapengaan.

truste

Bedtijdritueel

Bij ons in huis is het bedtijdritueel best belangrijk. Als ontspanning, als afsluiter van de dag en om goed de nacht in te gaan. We hebben onze vaste dingen, zoals tandenpoetsen. Maar ook dingen die afwisselen. Zo gaan mijn dochters soms samen, en som alleen douchen. En soms in bad. Maar voor het slapengaan doen we wel altijd wassen. In Welterusten nijntje is het dan ook heel herkenbaar en zien mijn dochters alleen maar herkenning in de bedtijdrituelen die nijntje doet.

Mijn oudste dochter is natuurlijk te oud officieel, maar nijntje blijft een veilige en warme wereld voor haar. De kenmerkende kleuren en illustraties, het is altijd betrouwbaar en geeft een gevoel van veiligheid aan kinderen. In nijntje maak je nooit iets engs of naars mee. En die zekerheid en veiligheid zijn voor mijn dochters heel erg fijn. Geen monsters onder het bed bijvoorbeeld! Alhoewel… mijn jongste dochter schrok de eerste keer omdat nijntje haar benen weg waren? Ik snapte niet wat ze bedoelde maar kijk maar een naar bovenstaande foto, volgens haar perspectief stond nijntje achter een stoel en waren haar beentjes weg :).

sterren

Lichtje

Naast bedtijdrituelen en een fijne en veilige omgeving, is er nog iets heel belangrijk voor jonge kinderen in de avond. Met name in het donker. Dat zijn de sterren, de maan en lichtjes: en laat dit nou prachtig samenkomen in Welterusten nijntje. Achterop het kartonnen boek zit een schuifje waarmee je een lichtje aanzet. Aan de voorkant zie je in de cover een sterretje in warm oranje licht gaan schijnen. Bij elk ritueel, elke bladzijde die je omslaat komt er een lichtgevend sterretje bij. Het lichtje gaat vanzelf weer uit en je kan het schuifje weer opnieuw aan-en-uit zetten.

Het boekje is stevig en dus perfect voor nieuwsgierige friemelvingertjes. Het is herkenbaar en een fijn boekje om samen te lezen voor het slapengaan. Naast de rituelen kan je natuurlijk vragen naar kleuren en vormen. En ook kan je bijvoorbeeld sterren tellen. Een boekje van nijntje leent zich altijd perfect voor dit soort dingen tijdens het voorlezen. Maar bovenal is het een lief, herkenbaar en rustig voorleesboekje. Één klein kritisch puntje van mijn jongste dochter: “is het nu al klaar??” Maar daar was ze al snel overheen en ze begon het boekje weer van voor af aan.

Welterusten nijntje is vanaf het begin alweer een geliefd boekje hier in huis!

Specificaties Welterusten nijntje

Uitgever: Mercis | Illustraties: Dick Bruna | 10 pagina’s | December 2022 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.