De leeuw die niet kon slapen, een prentenboek rond bedtijd

Als ouder herken je het vast, soms heb je van die avonden dat je kind niet kan slapen. Wat je ook probeert, in slaap vallen wil maar niet lukken. Het boek ‘De leeuw die niet kon slapen’ gaat over dit onderwerp. En wellicht helpt het ook om wél in slaap te komen…

De leeuw die niet kon slapen

Een bedtijdprentenboek: De leeuw die niet kon slapen

Leeuw is heel moe. Maar wat hij ook probeert, hij kan niet slapen. Het is te warm of te koud, te lawaaiig of te stil… Wat moet hij doen? Misschien kan zijn vriendinnetje Uil helpen… Samen gaan ze kijken of het toch lukt om Leeuw in slaap te krijgen.

In slaap vallen wil niet lukken

Het leuke aan ‘De leeuw die niet kon slapen’ is dat het meteen een aantal tips en technieken geeft om wellicht wel in slaap te kunnen komen. Uil heeft daar een speciaal liedje voor. Dit zijn de eerste regels:

Rek je goed uit, van je tenen tot je gezicht.
Ga lekker liggen en doe je ogen maar dicht.

Adem in door je neus en uit door je mond,
en doe alsof je wegzakt in de zachte grond.

Dit zijn een beetje meditatie-achtige technieken in De leeuw die niet kon slapen, die je kunt toepassen om in slaap te komen. Zo gaat Leeuw ook in gedachten naar zijn lievelingsplekje. Dit zijn superhandige tips voor kinderen die zelf ook moeite hebben om in slaap te komen. Zo geef je kinderen toch een handvat om zelf invloed te hebben op het in slaap vallen!

Indrukwekkende illustraties

Ook zonder te kunnen lezen, is ‘De leeuw die niet kon slapen’ een geweldig boek. Kinderen kunnen hier heerlijk in bladeren en de mooie platen bewonderen. De tekeningen zijn echt heel indrukwekkend, echt heel prachtig. De illustraties zouden ook als poster in de kinderkamer niet misstaan! De personages hebben echt karakter en de kleuren zijn gewoon schitterend!
Ik ben echt heel enthousiast over dit boek De leeuw die niet kon slapen. Ik vind het echt goed gevonden en anders dan anders. En ik denk dat het een mooie tip is voor ouders die jonge kinderen hebben die er soms lastig in slaap kunnen komen. Zo kunnen ze ervaren dat ze hier zelf, misschien net als Leeuw, zelf wel invloed op kunnen uitoefenen!

Specificaties: ‘De leeuw die niet kon slapen’

Auteur en illustraties: Catherine Rayner | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048319862 | februari 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.