Een pony op de twaalfde verdieping – een fantasievol verhaal AVIE5

Het zal je maar gebeuren, je doet boodschappen met je beste vriend en opeens staat daar een pony in de supermarkt. Je lang gekoesterde droom om een eigen pony te hebben lijkt opeens in vervulling te kunnen gaan. Er is geen eigenaar die hem claimt dus besluit je hem mee naar huis te nemen. Maar als je dan in een flat woont, dan heb je een pony op de twaalfde verdieping!

een pony op de twaalfde verdieping

Een pony op de twaalfde verdieping

Dat overkwam Lizzy dus in het zelfleesboek, een pony op de twaalfde verdieping. Haar beste vriend Pavel had haar nog zo gezegd naar de politie te gaan om aangifte te doen van een achtergelaten dier. Maar ze was eigenwijs en nam de pony, die ze Muffin had genoemd, mee naar haar slaapkamer. Haar moeder en broer hadden niet eens wat door.
En toen ze wel naar de gemeente ging om aangifte te doen werd ze niet eens serieus genomen.

Gelukkig heeft ze Pavel die haar helpt de schuur in zijn tuin leeg te maken zodat Muffin in elk geval niet meer met haar mee naar huis hoeft.
De stokoude buurvrouw van Lizzy is dol op pony’s en had nog een oud zadel liggen die ze mocht hebben. Dat is maar goed ook, want het eerste ritje op Muffin was nog best lastig.

Een versierde ontsnapte pony en een schoolpony

Maar of het nou zo slim was om Muffin bij Pavel te plaatsen. Misschien had de pony op de twaalfde verdieping wat gelukkiger geweest. De zusjes van Pavel hadden Muffin namelijk een glitter en haar make-over gegeven. En zelfs stickers op zijn achterkant geplakt.

Snel eten ze wat pannenkoeken bij Pavel en willen dan op pad met Muffin, maar de pony is ontsnapt! Hij stond heerlijk te grazen uit een moestuin van een buurman, en had de tuin echt helemaal verwoest! De man is woedend, totdat Muffin een merkwaardige stapel mest produceert. Dat wil hij wel heel erg graag hebben.

Muffin beleeft nog veel meer avonturen. Hij mag mee naar school, de zusjes slapen in hun slaapzakken bij hem in de schuur, de 4 kinderen rijden op hem en gaat er hard in galop vandoor voor twee kleine hondjes.

Komt dat wel goed een pony in de stad?

Hoe moet dat nu met een pony in de stad? Lizzy zou Muffin heel graag als pony op de twaalfde verdieping willen houden. Ze voelt dat ze een bijzondere band heeft met de pony. Maar ze weet ook dat hij eigenlijk op een boerderij of manege hoort te staan.

Maar dan zijn de ouders van Pavel opeens vervroegd terug en kan Muffin niet meer in de schuur slapen. Er zit niets anders op dan Muffin weer mee te nemen naar haar slaapkamer op de twaalfde verdieping. Of zou er nog een andere oplossing zijn dat Muffin langer bij haar kan blijven?

Er volgen nog veel meer avonturen met onder andere een busritje. En aan het eind van het verhaal kan ik het dan toch niet laten een klein traantje weg te pikken, net zoals Lizzy trouwens. Wat een mooi spannend en liefdevol verhaal over een meisje en een pony op de twaalfde verdieping!

Specificaties een pony op de twaalfde verdieping

een pony op de twaalfde verdieping

Auteur: Polly Faber | Illustrator Sarah Jennings | | Veltman Uitgevers | 9789048319053 | september 2020 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.