De mooiste vis van de zee viert Kerst

Ook onder water is het Kerst! Regenboog, de mooiste vis van de zee, viert Kerst. Dat doet hij gezellig samen met zijn vrienden. Maar ook de vissen die er niet bij kunnen zijn, vergeten ze niet. Een warm kerstverhaal, bijvoorbeeld om cadeau te doen. Leuk voor alle fans (to be) van Regenboog!

regenboogvis

Ik heb ‘m al ingepakt, De mooiste vis van de zee viert Kerst

De voorkant, en ook de illustraties in het boek, zien er niet echt Kerstachtig uit. Maar gewoon feestelijk, met alle kleuren van Regenboog ;-). Mijn zoontje is jarig tussen Sinterklaas en Kerst, dus dat komt mooi uit. Want hij houdt erg veel van lezen en daarom heb ik dit leuke boekje alvast maar ingepakt voor zijn verjaardag.

Feest met Regenboog

Pas toen Regenboog 25 jaar bestond leerde ik hem kennen. Ellen was toen de gastouder van mijn zoontje en ze maakte een leuk thema van het 25-jarige feestje van de mooie vis.

de mooiste vis van de zee viert Kerst

Maar de mooiste vis van de zee viert Kerst dit keer. Samen met zijn vrienden. Tenminste, dat zijn ze van plan. Totdat Vinnie zich opeens afvraagt waar Streep eigenlijk is. Streep is helaas ziek en kon daardoor niet komen. Dat is sneu. Regenboog bedenkt een plan: ze zwemmen samen naar Streep om hem een vrolijk kerstfeest, en natuurlijk beterschap, te wensen.

Daarna zwemmen de vrienden langs Octopus, omdat sommige vissen het zielig vinden dat hij altijd alleen in zijn grot zit. Octopus denkt op zijn beurt dat Murene hun gezelschap wat beter kan gebruiken. En nadat Regenboog en zijn vriendjes haar prettige kerstdagen hebben gewenst, klinkt ze inderdaad al niet zo knorrig meer. Een zeepaardje dat ze onderweg naar huis tegenkomen begint te stralen wanneer ze het een vrolijk kerstfeest wensen.

regenboogvis en vrienden

De vissenvrienden zijn zichtbaar blij verrast wanneer ze thuiskomen aan het einde van het verhaal in ‘De mooiste vis van de zee viert Kerst’. Ze verzamelen zich in een kring om een mooie glanzende kerstster die op hen ligt te wachten.

Mooi Kerstfeest!

Specificaties ‘De mooiste vis van de zee viert Kerst’

de mooiste vis van de zee viert Kerst

Auteur: Marcus Pfister | Uitgever: De Vier Windstreken | 9789051168044 | augustus 2020 | 12 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.