Het geheim van de wifi – Angelique van Dam

Het is inmiddels geen geheim meer dat wij hier thuis fan zijn van de serie ‘het geheim van’. Het geheim van de wifi is weer een nieuw deel in deze serie. En ik denk voor heel veel kinderen een heel herkenbaar onderwerp!

het geheim van de wifi

Op vakantie op zoek naar het geheim van de wifi

Sarah gaat met haar ouders op vakantie naar de camping. Maar op de camping komt ze er tot haar afschuw achter dat het een camping is zonder wifi!
Haar ouders zien daar geen probleem in, maar voor Sarah is dit een regelrechte ramp! Als ze niet gauw wifi vindt, raakt ze haar vriendinnen kwijt…. Wat is op deze camping eigenlijk het geheim van de wifi?

Een Instagram account samen met je vriendinnen

Sarah heeft namelijk met haar vriendinnen Maud en Evie een Instagram account. Daar posten ze allemaal om de dag allerlei berichten op. Ze willen een groot en succesvol Instagram account, en om dat te bereiken, hebben ze afgesproken dat degene die aan de beurt is elk uur een nieuwe post moet plaatsen. Maar omdat Sarah geen wifi heeft, kan ze zich niet aan haar belofte houden. En als je 3 posts mist, wordt je uit de vriendengroep gezet. Hoe gaat ze dit aanpakken in het geheim van de wifi?

Een vriend op de camping

Gelukkig leert ze Gijs kennen. Hij wordt haar vriend op de camping en samen gaan ze op zoek naar het geheim van de wifi.
Waar is de wifi wel te vinden? En is ze nog op tijd om haar posts te plaatsen?
Als je daar nieuwsgierig naar bent, moet je zeker ‘Het geheim van de wifi’ lezen!
En wat misschien nog wel een interessantere vraag die je je kunt stellen na het lezen van ‘het geheim van de wifi’ is: is er ook een leven buiten je telefoon? Voor veel jongeren is een telefoon tegenwoordig onmisbaar. Een mooi moment om erbij stil te staan hoe dat eigenlijk voor jouw zoon of dochter is. En hoe leuk is het om met je vriend of vriendin echt buiten te spelen en avonturen te beleven?

De serie ‘het geheim van’

Het geheim van de wifi is al ons vierde deel van de serie ‘het geheim van’ dat we voor StoerLeesVoer hebben mogen lezen. Deze serie is echt een schot in de roos voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.
De boekjes lezen gemakkelijk, hebben een wat groter lettertype en tussendoor leuke illustraties. En ze sluiten heel goed aan op de belevingswereld van kinderen van die leeftijd. Perfect ook voor kinderen die gewoon een leuk boek willen lezen, met een verhaal wat niet al te stevige kost is, en waar je ook gemakkelijk doorheen komt.
Mijn dochter van 9 is heel enthousiast over deze serie, die inmiddels al vele delen heeft. En we zijn nu alweer nieuwsgierig naar de volgende titel!

Specificaties Het geheim van de wifi

Auteur: Angelique van Dam | Illustraties: Saskia Halfmouw│Uitgever: Leopold │9789025877958 │januari 2021│104 pagina’s│meer informatie vind je hier

het geheim van de wifi
footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.