De Sterren – een integer verhaal over dromen, liefde en diversiteit

De Sterren is een verhaal over de joodse jongen Levi. Het is geschreven door de Canadese auteur Jacques Goldstyn. Levi is een groot fan van alles wat met het heelal te maken heeft. Maar het waarmaken van zijn droom om sterrenkundige te worden, gaat niet zonder slag of stoot. We waren eigenlijk best wel verrast door dit mooie boek. Een romantisch verhaal over dromen en vriendschap. En dan ook nog mooie illustraties in stripvorm. Een bijzondere aanwinst!

hoofd

Reizen naar de maan

Levi neemt zijn jongere zusjes elke dag mee naar het park. Terwijl zij spelen, leest hij in zijn ruimteboeken. Het is zijn droom om later zelf naar de maan te reizen. Of naar planeten zoals Mars, Titan en Ganymedes. Maar zijn vader wil eigenlijk liever dat hij de kruidenierszaak overneemt. Volgens hem verdoet Levi zijn tijd met dromen over het heelal en de sterren.

Met je hoofd bij de maan zitten is wel fijn, maar je voelt je wel snel alleen.

Hoofdpersoon Levi

Gelukkig laat zijn moeder hem wel dromen over de ruimte en de sterren. Maar toch voelt Levi zich wel alleen in zijn dromen. Dan ontmoet hij op een dag iemand die net zo is als hij. De mooie Aïcha. De joodse Levi en het moslimmeisje Aïcha worden de beste vrienden. Samen zitten ze in het park met hun boeken, terwijl ze op hun broertjes en zusjes letten.

Urenlang kijken ze samen naar de sterren en ze zijn onafscheidelijk. Helaas blijkt dat hun vaders allebei niet in staat zijn om de geloofsverschillen te accepteren. En ze worden van elkaar gescheiden, tot groot verdriet van Levi.

In de sterren geschreven 

Dit mooie verhaal is een bijzonder cadeautje en een wijze les. Over je dromen achterna gaan. Kiezen voor jezelf. En ook het geluk voelen dat er iemand is die jouw dromen deelt. Het verhaal kijkt en leest heel fijn door de stripvorm. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is dit boek over De Sterren dan ook een leuke aanrader. Zeker voor de kinderen die net als Levi en Aïcha gek zijn op het heelal en ruimtereizen.

Hoe zouden kinderen zelf de situatie van Levi en Aïcha beleven? Mooi om in gesprek te gaan over diversiteit. Hoe je bijvoorbeeld geloofsverschillen zou kunnen overbruggen. Hopelijk draagt het bij aan tolerantie als we onze kinderen daarover laten lezen!

En het bijna filmische einde van dit boek is prachtig, verklappen we vast! De Sterren is oorspronkelijk uitgegeven in Canada in 2019. Jacques Goldstyn is de auteur en illustrator van dit boek. Hij is afkomstig uit Montreal en naast geoloog is hij ook dol op tekenen. De illustraties in stripvorm zijn talrijk, leuk gedetailleerd en in zachte kleuren. Met de korte teksten vanuit Levi vormt het een mooi geheel.

Een mooi gelaagd verhaal over vriendschap en dromen, en alles wat daaruit voort kan komen!

De Sterren

Over de sterren en het heelal hebben we meer mooie boeken mogen reviewen. Bijvoorbeeld:

Specificaties De Sterren

Auteur en illustrator: Jacques Goldstyn | Vertaling: Renate Hagenouw / Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048319671 | oktober 2021 | 68 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.