Een schip vol sinterklazen – Bette Westera en Barbara de Wolf

Toen ik het persbericht van dit boek voorbij zag komen wist ik direct dat dit een interessant boek kon worden. Een schip vol sinterklazen.. waar zijn de pieten dan? Ik denk terug aan een paar jaar terug toen er in het Sinterklaasjournaal allemaal hulpsinterklazen waren uitgenodigd om te helpen. Ze zaten bij elkaar in een klasje en het zag er leuk uit. Even was ik toen bang dat onze slimme dochter direct achter het geheim van sinterklaas zou komen. Maar dit bleek niet het geval. Het geloof van kinderen in de Sint is gewoon te sterk.

Geen zin in zijn verjaardag vieren

Sinterklaas kijkt op de kalender. Nog tweeënveertig nachtjes slapen, dan is het 5 december. Hij slaakt een diepe zucht. Ik vier mijn verjaardag gewoon een keer aan de Costa del Sol., met taart en limonade, besluit hij. Lekker rustig…

Als ik dit lees op de achterkant van het boek, krijg ik toch wel een beetje angst.. Want een Sinterklaasfeest zonder sinterklaas dat kan natuurlijk niet. Als volwassen vrouw van 40 heb ik al moeite met die hele pietendiscussie, ik moest heel erg wennen aan het feit dat Amerigo opeens met pensioen ging en dan nu ook nog eens geen Sint? Maar ja dat klopt natuurlijk weer niet met de titel van het boek: Een schip vol sinterklazen. Mijn nieuwsgierigheid is in elk geval gewekt en ik ga snel lezen.

sinterklaas op de wc

Een schip vol sinterklazen

Sinterklaas denkt dat hij te oud wordt voor al die drukte in Nederland. Maar als hij dan denkt aan al die kindertjes klappertandend van de kou aan de kade, de lege schoenen en natuurlijk Dieuwertje Blok kan hij de slaap niet vatten. Hoe moet dat toch? Zijn spiegelbeeld zegt dat hij dan wel zal gaan en dat brengt Sinterklaas op een goed idee.

Overal aan de Costa del Sol hangt hij advertenties op. Hulpsinterklazen gezocht. Het kwartje van een schip vol sinterklazen begint te vallen. De volgende dag staan er heel veel kandidaten aan de deur. Maar Sinterklaas neemt natuurlijk niet iedereen aan. Als je geen pepernoten lust, of hoogtevrees hebt dan moet je direct naar huis. Logisch natuurlijk. Als Sinterklaas moet je een hele boel kunnen.

Een heuse toelatingstoets volgt en een heleboel Sinterklazen worden aangenomen. De kleermaker en de baardenmaker komt. Maar wat gaat de echte Sinterklaas doen dan vragen de hulpsinterklazen zich af.
Sangria drinken en chips eten en kijken naar het Sinterklaasjournaal.

een schip vol sinterklazen

Diversiteit

En wat een diversiteit aan hulpsinterklazen is er gekleurd in dit prentenboek een schip vol sinterklazen. Zelfs een persoon in regenboogkleding! Meisjes, jongens, allerlei huidskleuren en zelfs een hond is aangenomen als hulpsinterklaas. Wat ik heel fijn vind in dit prentenboek is dat er ook 2 pagina’s zonder tekst zijn. Dat geeft nog meer ruimte voor interactie met de kinderen. Wie denk jij dat er een goede hulpsinterklaas zal zijn? Mogen meisjes ook Sinterklaas zijn? Waarom wel waarom niet?

Op 8 november vertrekt de stoomboot naar Nederland. Sinterklaas is op het laatste nippertje toch aan bord gesprongen. Hij moest alleen maar aan Dieuwertje denken. Maar wie stapt nou straks aan Nederland van het schip af als de echte Sinterklaas?

een schip vol sinterklazen

Ik kan je 1 ding verklappen, het einde is supergrappig! En biedt nog meer ruimte voor interactie.
Leg de sinterklaas verkleedkleding maar klaar. In dit boek komt er geen enkele Piet voor, of nou ja wel 1 hulpsinterklaas die Piet heet.

Een schip vol Sinterklazen is een prachtig prentenboek om voor te lezen aan kinderen en om samen te denken in oplossingen voor de steeds maar ouder wordende Sinterklaas.

Een schip vol Sinterklazen kinderboeken thema sinterklaas

Specificaties Een schip vol sinterklazen

Auteur: Bette Westera | illustraties : Barbara de Wolf | Levendig uitgeverij | 9789083183718 | oktober 2021|  28 pagina’s | meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.