De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Annie M.G. Schmidt wie kent haar niet. Bijna iedereen heeft de verhalen van Jip en Janneke gehoord en/of gelezen. Toen ik het boek ‘De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar’ zag geschreven door haar was ik dan ook direct heel benieuwd. Ik vind de Sinterklaastijd heerlijk. Lekker naar binnen toe met mijn gezin, boeken lezen en samen genieten van dit magische feest. Met nu nog een prachtig verhaal extra om voor te lezen.

De heerlijkste 5 december uitgelichte afbeelding

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Op weg vanuit Spanje komt de boot van Sinterklaas in een zware storm terecht. Het hele schip vergaat! Alle pakjes gaan verloren en de chocoladeletters en het marsepein liggen ook op de bodem van de zee. Gelukkig worden Sinterklaas en Piet gered door een Frans vissersbootje. Maar het sinterklaasfeest kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Of toch wel? Een boek dat het kinderfeest nog vrolijker maakt. De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar bevat prachtige illustraties van Noëlle Smit.

De heerlijkste 5 december in vijfhondervierenzeventig jaar

Passend bij het Sinterklaasjournaal

Hoewel het vast toeval is, past dit verhaal perfect bij het verhaal van het Sinterklaasjournaal dit jaar. Dat maakt het boek De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar nog net even een beetje leuker voor de kinderen om te lezen of naar te luisteren. Het leest lekker weg, met echt hele mooie illustraties. Het geloof van de kinderen wordt zo mooi weergegeven in het verhaal. Het goede zien, stil staan. Niet direct door gaan en haast hebben. Niet direct oordelen op wat je ziet, maar verder kijken dan dat. Er zit echt enorm veel in het boek dat van waarde is. Een waardevol boek om in huis te hebben.

De heerlijkste 5 december incognito

5 december nostalgie

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar geeft mij een gevoel van nostalgie. Hoe heerlijk was het kinderfeest vroeger. Zo onbevangen, zonder oordelen. Hoe heerlijk zou het zijn als we dat ook aan onze kinderen, alle kinderen, kunnen meegeven. De tekeningen en het verhaal, het past gewoon. Het is naar mijn mening een van de leukste boeken met Sinterklaasverhalen die wij hebben thuis. Het hele plaatje is compleet, inclusief de illustraties die gewoon zo passend en mooi zijn.

Wat mij betreft een super leuk verhaal en een geweldig boek om in de kast te hebben.

omkleden

Specificaties De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Auteur: Annie M.G. Schmidt | Illustraties Noëlle Smit | Uitgeverij Querido | 9789045125350  | oktober 2020  | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.