Wat zit er in die zak? – Een leren lezen zoekboek

Elk jaar verschijnen er weer een hoop leuke nieuwe Sinterklaasboeken. Voorleesboeken, prentenboeken en ook zoekboeken. ‘Wat zit er in die zak?’ is een leren lezen zoekboek, voor de kleuters. Zo komen kinderen al speels in aanraking met letters en woorden.

hoofd Wat zit er in die zak?

Een avontuur met kijkplaten: wat zit er in die zak?

Het boek start met de twee hoofdfiguren: Roos en Vos gaan samen naar huis. Maar dan zien ze ineens iets op de straat staan. Daar staat een zak! Wat zit er in die zak? De zak blijkt vol met pakjes te zitten. Een Piet is niet in de buurt te zien. Dus als ze de zak zomaar laten staan, zullen de cadeautjes vast niet op de goede plek terecht komen. Daarom zit er maar één ding op: ze moeten zelf de pakjes gaan bezorgen….
Op de volgende pagina zie je waar Roos en Vos allemaal terecht komen: op een school, bij de mensen aan huis en zelfs in een ziekenhuis met zieke kinderen. Uiteindelijk komen ze ook Sinterklaas nog tegen.

Een zoekboek voor kleuters en beginnende lezers

Dit is echt een zoekboek voor kleuters, die interesse hebben in letters en voor beginnende lezers. Er zit een opbouw in het boek. Wat zit er in de zak? begint eenvoudig met alleen letters, maar gaandeweg worden het meer woordjes en komen er ook moeilijkere letters aan bod, zoals bijvoorbeeld ‘boek’ of ‘veer’. Het is een boek wat eenvoudiger dan AVI start, wat dus perfect is voor kinderen die nog niet zoveel letterkennis hebben, maar dit wel heel interessant vinden. Je moet echt goed zoeken, sommige letters staan gedraaid (en zien er dan dus voor kinderen ook net wat anders uit). Doordat er geen verhaal of tekst bij staat, kunnen de kinderen zelf bedenken hoe het verhaal eigenlijk gaat. Ook mooi om dus goed te oefenen met de vertelvaardigheden!

Met handige tips voor ouders

Dit boek is van de hand van uitgeverij Zwijsen. En wanneer je een titel van Zwijsen in de hand hebt, dan weet je dat er een educatief tintje aan zit! Uitgeverij Zwijsen is namelijk ook de uitgever van de methode ‘Veilig Leren Lezen’, een methode waar heel veel kinderen in groep 3 meer leren lezen. Dit boek neemt niet alleen kinderen mee in het ontdekken van letters en woorden, maar ook ouders. Achterin ‘Wat zit er in die zak?’ staat namelijk een hele handige pagina met uitleg voor ouders. Waarom is er bijvoorbeeld voor gekozen om woorden soms ondersteboven of schuin te zetten? Waarom is de opzet van dit boek op deze manier gedaan?

Ook kun je tips vinden, met extra zoekopdrachten. Zo haal je nog meer uit dit boek, en is het echt een tof zoekboek voor jonge kinderen in het thema Sinterklaas. Een geweldige combinatie van de Sint en woordjes en letters ontdekken! Dit boek gaat hier zeker mee naar mijn kleuterklas. En ik denk dat het misschien wel het populairste boek van het boekenrekje gaat worden….

Specificaties Wat zit er in die zak? Een leren lezen zoekboek

Verhaalidee en tekst: Elisa van Spronsen | Illustraties: Saskia Daniels | Uitgeverij: Zwijsen | 9789048743087 | oktober 2021 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

uitleg voor ouders
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.