Sinterklaas voor grote kinderen, de waarheid over de goede sint

Het is al weer september en je kunt er niet omheen draaien. De pepernoten en gevulde speculaas liggen weer in de winkel. Ik weiger ze te kopen en loop er met een grote boog omheen. In november zijn die pas aan de buurt. Maar voor je het weet is het weer november. En wat dan? Je kind is net overgegaan naar groep 4 of groep 5 en nu komt het jaar wel heel dichterbij dat je kind misschien wel van vriendjes van school gaat horen dat sinterklaas niet meer bestaat. Maar hoe vertel je nou op een goede manier de waarheid over de goede sint? Dat kan met het keigave (voorlees)boek Sinterklaas voor grote kinderen van uitgeverij Kluitman

Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas voor grote kinderen

Het (voorlees)boek sinterklaas voor grote kinderen is verboden voor kinderen onder de 7 jaar! In een gedicht vertelt de Sint, met een extra krabbel van Piet over een groot geheim. En je moet beloven dat kinderen die jonger zijn niks van dit geheim mogen weten!

Contract in Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas voor grote kinderen

Voor kinderen aan wie dit boek wordt voorgelezen zit er dan ook een heus contract in die moet worden ondertekend door beide partijen. De voorlezer, inclusief zelfportret en handtekening en het kind boven de 7 jaar inclusief zelfportret en handtekening.

Het grote geheim

Er wonen heel veel verschillende kinderen in Nederland en daar heeft Sint het heel druk mee, maar dat geeft niet. Want er komt een dag…….

Kleine kinderen mogen het niet weten, het is een gigantisch geheim. Beetje bij beetje verteld de schrijver van Sinterklaas voor grote kinderen een beetje meer over dat geheim!

Over alle hulpsinterklazen, dat wisten we natuurlijk al een beetje door het sinterklaasjournaal van vorig jaar!

Wie zou nou een cadeautje in je schoen hebben gedaan? Papa of mama, opa of oma? De buurman? Ze deden het in elk geval met veel plezier.

Nicolaas het verhaal

Waarheid over de goede sint

We leren de verhalen over Nicolaas kennen hierna in Sinterklaas voor grote kinderen. Nicolaas kwam uit Turkije, helemaal niet uit Spanje dus. Hij redde een visser op zee, zorgde dat een arme man 3 bruidsschatten kreeg. Hij gooide door het open raam gouden muntstukken naar binnen in de schoentjes van de 3 dochters. Nicolaas redde ook nog een baby uit een tobbe.

Helaas is hij op 6 december in het jaar 342 overleden. Met een aantekening van Piet dat dat HEUL lang geleden is. Sindsdien noemen we hem Sint Nicolaas.

Toneelspelen met Sinterklaas voor grote kinderen

Als Sinterklaas aan komt varen zijn alle kinderen in Nederland blij en vrolijk. Ze zingen liedjes, dansen en schreeuwen Sinterklaas! Sommige kinderen zien hem voor het eerst!

Maar al die pieten en sinterklaas spelen toneel. Ze zijn een acteur zelfs het paard is niet echt Amerigo. En de pieten zijn ook allemaal ooms en tantes en de hulpsinterklazen zijn ook gewoon papa’s en buurmannen die net alsof doen.

Sinterklaas voor grote kinderen

Waarheid over de goede sint

Ja op een zeer leuk vertelde manier komen de kinderen achter de waarheid over de goede sint in Sinterklaas voor grote kinderen.

En omdat het voor kinderen heel fijn is om te geloven in Sinterklaas omdat ze dan lekkers krijgen en cadeautjes is het natuurlijk heel belangrijk om dat grote geheim te bewaren.

De waarheid over de goede sint weten betekent trouwens niet gelijk dat er geen feestje meer is op 5 december! Het is nog steeds tijd voor cadeautjes en snoepgoed! Alleen weet je nu dat papa/mama/oom/tante/opa/oma die geven.

Een super boek die iedereen met kinderen moet hebben

Waarheid over de goede sint

Sinterklaas voor grote kinderen is echt een super goed boek die iedereen met kinderen zou moeten hebben! Piet heeft gelukkig als laatste nog wel de tip dat je nog steeds zoet moet zijn want wie stout is krijgt de roe.

Op een hele rustige fijne manier wordt de waarheid over de goede sint stukje voor stukje verteld. Sommige kinderen hebben zelf al kritische vragen over Sinterklaas en Zwarte Piet. Met al die verschillende films op tv en het Sinterklaas journaal hebben ze zelf misschien al een beetje door dat het niet altijd even goed klopt. Zolang ze zoals dochterlief nog verliefd zijn op Piet Diego en denken dat alleen de echte Sinterklaas elk jaar de boodschap op de dvd inspreekt hoef je in elk geval dit voorleesboek nog niet te laten zien!

Doordat je een contract moet tekenen, en laat inzien dat het voor jonge kinderen echt heel leuk is om in Sinterklaas te geloven, zorg je dat de kinderen boven de 7 jaar zich ook heel belangrijk gaan voelen in de Sinterklaas periode. Ze hebben een groot geheim wat ze delen met de grote mensen. Misschien hebben ze zelf nog wel een leuk idee als de woonkamer overhoop gooien door rommelpiet, of een speurtocht naar de pakjes maken. Misschien willen ze wel helpen daarmee. Geef ze een taak! De waarheid over de goede Sint weten betekent in elk geval niet dat de Sinterklaas periode in 1 keer saai en stom is.

  • En knutselen en boekjes voorlezen over Sinterklaas is ook nog steeds leuk als je het grote geheim weet.
  • Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link
sinterklaas voor grote kinderen

Specificaties sinterklaas voor grote kinderen

Uitgeverij: Kluitman | Auteur: Chariva | Illustraties Job Joris en Marieke | 9789020683004 | 48 pagina’s | oktober 2015 | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.