Het Sinterklaas ABC, een heerlijk sinterklaasboekje op rijm!

Sinterklaas ABC is een grappig rijmboekje met op elke bladzijde een letter met rijmpje! Alle gebeurtenissen rondom Sinterklaas komen in dit kleine boekje voorbij. Heerlijk om voor te lezen of te gebruiken tijdens het aanleren van de letters. Waar zou jij dit boekje voor gebruiken?

sinterklaas abc kinderboeken thema sinterklaas

Sinterklaas ABC gebruikt alle letters van het alfabet

Mijn zoon zit in groep drie en heeft inmiddels alle letters van het alfabet geleerd. Toen hij dit boekje zag pakte hij hem gelijk om alle letters te bekijken. “Mama, kijk deze ken ik en deze ook. Ik kan gewoon al die chocolade letters lezen!” En dat is zo leuk van dit boekje. Je krijgt alle letters van het alfabet te zien. En via die letters lees je van alles over de gebeurtenissen van Sinterklaas. Van de A tot de Z, ze komen allemaal langs.

De A van aankomst

Als je dit boekje wil gebruiken om de letters aan te leren dan moet je er een paar overslaan. De A is namelijk van appel en niet van aankomst. Je ziet al gelijk het verschil. Bij de één is het maar één a en bij de ander twee. Duidelijk een andere A, maar dat geeft helemaal niet. Het is namelijk een heerlijk boekje om voor te lezen en de tekeningen erbij zorgen ervoor dat het ook nog eens leuk is om naar te kijken. Eigenlijk erg jammer dat hij zo klein is!

Makkelijk boekje om mee te nemen!

SInterklaas ABC is namelijk maar een half A4tje groot. Heel erg handig, want je neemt hem overal mee naar toe. Én je kan hem overal in stoppen. Het enige jammere vind ik dat ik hem nu niet goed als prentenboek voor mijn klas kan gebruiken. Want dit boekje is zo leuk geschreven. Sinterklaas ABC wil ik zeker gaan gebruiken tijdens de Sinterklaasperiode op mijn school. Dus in plaats van de grote kring, ga ik dit voorlezen aan een klein groepje kinderen. Maar als ik een tip mag geven…. Maak hem groot! A3 zou echt geweldig zijn. Dan is dit echt een top boek voor op school!

Keurrijke illustraties door Juliette de Wit

De tekeningen in dit boek verdienen het gewoon om gezien te worden. Ik moest bij elke bladzijde stoppen na het voorlezen, want mijn kinderen wilden even de tekeningen bestuderen. “Kijk mama, die piet strooit de letter P tegen Sinterklaas aan!” Ja ja, dankzij deze tekeningen en de rijmpje weten ze gelijk hoe de P eruit ziet. Dat beeld vergeten ze dus nooit meer.

Sinterklaas ABC binnenkant

Leuke rijmpjes door Mariska Hammerstein

En als ik Juliette een compliment geef dan moet ik Mariska natuurlijk ook noemen. Dankzij hun samenwerking is dit boekje zo leuk. De rijmpjes in het Sinterklaas ABC lezen zo ontzettend lekker voor. De zinnen lopen lekker, er staan geen moeilijke woorden in en ze zijn herkenbaar voor de kinderen. Alle facetten van het sinterklaasfeest komen voorbij. Zelfs Dieuwertje Blok wordt in dit boekje genoemd!

Sinterklaas ABC is een leuk cadeau voor in de schoen!

Ik zou dit boekje, als ik hem niet had, in hun schoen doen op de zaterdag dat Sinterklaas aankomt. Zo kan je de hele sinterklaasperiode genieten van dit boekje. Ik weet zeker dat je kinderen er erg blij van gaan worden! Ga je voor elke dag een letter? Of ben je kriskras door het boek lezer? Of lees je hem in één avond uit? Wat je ook kiest het is allemaal goed. Mijn kinderen “lezen” hem aan elkaar voor. En dat kan natuurlijk ook dankzij de plaatjes en de rijmpjes. Ze liggen zo lekker in het gehoor dat je ze makkelijk onthoudt. Zoek je nog een schoencadeau? Dan is dit zeker een aanrader!

Specificaties Sinterklaas ABC

Auteur: Mariska Hammerstein | Illustraties: Juliette de Wit | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021682440 | oktober 2021 | 64 pagina’s | Meer informatie vind je bij je plaatselijke boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.